На позаплановому засіданні районної комісії ТЕБ та НС вирішили посилити контроль за виконанням протиепідемічних заходів у навчальних закладах Мукачівщини
опубліковано 23 грудня 2021 року о 13:35

У Мукачівській районній державній адміністрації відбулося позапланове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що проходило при першому заступнику голови Мукачівської РДА Святославові Тузу за участю начальника Мукачівського управління ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області Василя Туряниці.

Учасники засідання обговорили питання посилення контролю за обмежувальними протиепідемічними заходами, пов'язаними із гострою респіраторною хворобою COVID-19, які проводяться на території району.

Відповідно до постанови КМУ від 9 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами та доповненнями), на сьогодні в області заборонено проведення в закладах освіти масових заходів (вистав, свят, концертів) за участю здобувачів освіти з більше ніж однієї групи (класу) та за присутності глядачів (відвідувачів). Також запроваджені відповідні обмеження щодо проведення масових культурних, розважальних, освітніх, професійних тематичних та інших заходів, приймання відвідувачів у кінотеатрах, інших закладах культури та приймання відвідувачів іншими суб’єктами діяльності тощо.

Але за наявною в Мукачівській адміністрації інформацією, низка навчальних закладів району практикує організовувати і проводити різноманітні масові заходи у своїх закладах з концентрацією в одному приміщенні великої кількості дітей, викладачів з різних класів, різних вікових груп та різних навчальних закладів. Такі випадки призводять до подальшого поширення захворюваності на COVID-19 та погіршення епідемічної ситуації в районі.

Зважаючи на такі факти, комісія вирішила посилити заходи контролю за осередками захворювання на COVID-19, забезпечити загальну координацію та контроль за недопущенням проведення масових заходів у закладах освіти, забезпечити контроль за станом вакцинації працівників закладів освіти, розташованих на території територіальних громад району. Також вирішили надалі проводити роз'яснювальну та інформаційну роботу серед освітян району.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux