На порядку денному Держпродспоживслужби Чернігівщини – дотримання Санрегламенту і профілактика інфекційних захворювань тварин
опубліковано 19 лютого 2021 року о 11:25

Фахівці Сосницького територіального управління Держпродспоживслужби разом з представниками відділу освіти, культури, молоді та спорту Сосницької селищної ради здійснюють моніторинг за дотриманням вимог санітарного законодавства, зокрема Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти. Під час обстежень звертається увага на організацію якісного та безпечного харчування дітей, правила особистої гігієни персоналу та учнів, дотримання належної відстані між обідніми столами і роздачею чи вікном для прийому брудного посуду. Велику увагу також приділяли на дотримання вимог санітарного законодавства щодо здійснення протиепідемічних заходів під час карантину у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби ( COVID-19). Під час моніторингу освітянам надавалися рекомендації.

Така ж робота проводиться і у школах Варвинської територіальної громади Фахівці місцевого підрозділу Держпродспоживслужби, зокрема, акцентують увагу на приготуванні страв відповідно до вимог нового Санітарного регламенту, безпечності харчових продуктів, організації якісного та безпечного харчування учнів, на виконанні вимог при постачанні харчових продуктів, дотриманні технологічного процесу і правил особистої гігієни працівниками та здобувачами освіти. З обладнання і поверхонь харчоблоків відбираються змиви на контроль якості миття та дезінфекції.

Крім того, фахівці у сфері ветеринарної медицини ведуть активну роз'яснювальну роботу, в тому числі розповсюджують у населених пунктах громади листівки з інформацією щодо особливо небезпечних захворювань тварин та їх профілактики.

Актуальні питання у сфері ветмедицини висвітлюють у своїй роботі і фахівці Бахмацького територіального підрозділу Держпродспоживслужби. Необхідна інформація щодо попередження сказу, африканської чуми свиней, пташиного грипу, загибелі бджіл поширюється в соціальних мережах, а роздруковані у чорно-білому і кольоровому варіантах листівки розміщуються на інформаційних стендах в установах та організаціях району, насамперед у закладах ветмедицини, старостатах і господарствах.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux