На Полтавщині з річки Псел виловили і утилізували 500 кг мертвої риби
опубліковано 20 липня 2023 року о 15:06

Проведена робота щодо очищення річки Псел на території Омельницької ОТГ від мертвої риби, яка загинула унаслідок забруднення води між населеними пунктами Запсілля та Омельник. Станом на 20.07.2023 року опрацьовано 33,5 км водної акваторії річки Псел, з водойми виловлено і утилізовано 500 кг мертвої риби! Зібрану рибу утилізували на Лебединській філії Державного підприємства "УКРВЕТСАНЗАВОД", що в Сумській області.

Фахівці Кременчуцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області дезінфікували місця збору загиблої риби, яку виловлюють представники Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Полтавській області (Полтавського рибоохоронного патруля) та Омельницької територіальної громади.

Також фахівці Служби раз на 3 дні проводять відбір зразків річкової води для відповідних лабораторних досліджень. Досліджують відібрану воду спеціалісти Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області. За період з 13.07.2023 року по 18.07.2023 року відібрано 16 проб води з річки Псел у районі населених пунктів с. Запсілля, с. Гуньки, с. Крамаренки, с. Федоренки, с. Романки, с. Омельник та с. Щербаки.

За результатами лабораторних випробувань встановлено, що у районі с. Гуньки та с. Омельник річкова вода не відповідає мікробіологічними показникам за кількістю лактопозитивних кишкових паличок. А у відібраній воді у районі с. Запсілля та с. Федоренки – фізико-хімічним показникам за вмістом амонію.

Разом із цим, державними лабораторіями ветеринарно-санітарної експертизи на агропродовольчих ринках Полтавської області забезпечено посилений державний ветеринарно-санітарний контроль за обігом риби. Зокрема, риба допускається до реалізації на ринках області лише за умови проведення ветеринарно-санітарної експертизи та за наявності необхідних супровідних документів.

Робота триває. Необхідно зазначити, що загибла риба пересувається за течією і на даний час уже знаходиться у межах території Потоківського старостату, який відноситься до Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області. 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux