На Полтавщині суб’єкт господарювання за низку порушень у сфері безпечності харчовий продуктів сплатить 147 тис. грн штрафу
опубліковано 04 серпня 2020 року о 10:19

4 липня 2020 року фахівці Держпродспоживслужби Полтавщини на підставі звернення провели позапланову перевірку закладу громадського харчування «Піцерія» ТОВ «Половки», у ході перевірки було встановлено низку порушень у сфері безпечності харчових продуктів.

За результатами позапланового заходу державного контролю (інспектування) потужності з перевірки питань дотримання вимог харчового законодавства, встановлено невідповідність гігієнічним вимогам чинного законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів при виробництві та обігу харчових продуктів, що може становити загрозу для здоров’я людини.

Фахівці Держпродспоживслужби області прийняли рішення про тимчасове припинення виробництва обігу харчових продуктів в закладі громадського харчування ТОВ «Половки».

Перевіркою було встановлено, що в холодильних та морозильних камерах знаходилася продукція без маркування, із закінченим терміном придатності, зберігання її організовано в тому числі у відкритих ємкостях, в пакетах для сміття, в контейнерах з порушеною цілісністю, без відокремлених сировини та готової до споживання продукції.

 Враховуючи вищевикладене, відповідно до вимог  пункту 7 частини другої статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості  харчових продуктів», керуючись статтею 11 Закону України  «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні  продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя  тварин», на підставі результатів проведеного позапланового заходу державного контролю потужності – магазину, Головним державним інспектором Полтавської області було ухвалено рішення про вилучення з обігу 28,275 кг харчових продуктів, що не відповідають вимогам харчового законодавства та вжиття відповідних заходів реагування згідно вимог чинного законодавства, зазначених у розділі II Закону України «Про вилучення з обігу, переробки, утилізацію, знищення або подальше використання неякісної та небезпечної продукції».

Відповідно до пункту 1 частини 1 статті 65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», правопорушення – тягне за собою накладення штрафу. Отож, заклад громадського харчування ТОВ «Половки» до державного бюджету сплатить майже 147 тисяч гривень.

Піцерія відновить свою роботу тільки після повного усунення порушень.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux