Сьогодні фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області на виконання доручення Голови Держпродспоживслужби України №601-10.1/25 від 21.08.2020 «Щодо забезпечення відповідної сертифікації підчас експорту» провели онлайн навчання для спеціалістів Полтавської обласної, районних, міських державних лікарень ветеринарної медицини, а також фахівців районних, міськрайонних та міських управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області.
Під час он – лайн тренінгу фахівці відділу державного контролю Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби у Полтавській області розповіли учасникам навчань про правила видачі міжнародних ветеринарних сертифікатів, якими супроводжуються столові яйця при експорті до Держави Ізраїль.
Присутнім були надані роз’яснення щодо оформлення та видачі сертифікатів, вимоги щодо досліджень стада птиці перед відправкою столових яєць до країни – імпортеру та інше.
Окрему увагу слухачів було зосереджено на обов’язковій видачі Додаткового сертифікату щодо грипу птиці для підприємств, які знаходяться у вільних зонах для експорту столових яєць свійської птиці до Ізраїлю.
Довідково
З вимогами Ізраїлю, щодо експорту столових яєць можна ознайомитись на сайті Держпродспоживслужби України за посиланням.