На Полтавщині фахівці Держпродспоживсужби провели 794 моніторингові перевірки у закладах освіти на дотримання протиепідемічних заходів
опубліковано 20 жовтня 2020 року о 14:28

З початку нового  навчального року в області проведено перевірки 321 дошкільного  навчального закладку, 450 закладів загальної середньої освіти, 23 заклади професійно-технічної освіти та вищих навчальних закладів І –ІІ та ІІІ – ІV рівнів акредитації.

 Найбільше порушень протиепідемічних вимог виявлено за результатами перевірок  закладів професійно-технічної освіти і вищих навчальних закладів І –ІІ рівнів акредитації –  у 34,7% перевірених закладах,  загальноосвітніх навчальних закладах -  у 21 % закладах, дещо менше порушень виявлено у закладах дошкільної освіти - 7,8%.

У ході перевірок  навчальних закладів встановлено наступні порушення протиепідемічних вимог:  відсутній алгоритм дій на випадок надзвичайної ситуації, пов’язаної з реєстрацією випадків захворювання на COVID-19 серед здобувачів освіти та працівників закладу,  не розроблені маршрути руху здобувачів освіти із залученням всіх можливих входів в приміщення закладу та не складений графік, за яким відбувається допуск здобувачів освіти до закладу, в приміщеннях навчального закладу не розміщена достатня кількість інформації (плакатів, банерів, тощо) про необхідність дотримання етикету респіраторної гігієни та етикету кашлю,  недостатньо контейнерів (урн) для утилізації використаних ЗІЗ,  не забезпечена належна відстань між столами в їдальнях, тощо.

Враховуючи, що гуртожитки є об’єктами підвищеного ризику з питання поширення коронавірусної інфекції фахівці Головного управління провели 63 перевірки гуртожитків закладів освіти, порушення протиепідемічних вимог виявлено у 10 закладах. При перевірках особлива увага звертається на наявність ізоляторів для ізоляції осіб у випадку підозри на захворювання на коронавірусну інфекцію.

Зокрема, у м. Полтаві в ході перевірки  гуртожитку  ДНЗ «Полтавське вище міжрегіональне професійне училище» було виявлені наступні порушення: до приміщення гуртожитку допускали осіб без одягнутих масок або респіраторів; температурний скринінг проводиться формально, термометр  потребує налаштування; місце для обробки рук на вході до гуртожитку знаходиться в погано доступному місці; на робочому місці чергового (вахтера) гуртожитку не встановлений захисний екран, а захисний щиток не використовується, в місцях загального користування (холах, коридорах) відсутні додаткові контейнери для збору засобів індивідуального захисту, паперових серветок. На адміністрацію гуртожитку за виявлені порушення складено адміністративний протокол.

За результатами перевірок суб’єктам господарювання надано 138 приписів (пропозицій) щодо усунення виявлених порушень. Про виявлені порушення повідомлені органи влади та місцевого самоврядування. За неналежну організацію протиепідемічних заходів для унеможливлення поширення вірусної хвороби складено 3 протоколи про адміністративне порушення.

У зв’язку із стрімким зростанням захворюваності на коронавірусну інфекцію, враховуючи рішення Уряду в закладах  загальної середньої освіти  наразі розпочато осінні канікули, які будуть тривати до 30.09.2020 року, 37 закладів професійно-технічної освіти, а також більшість закладів вищої освіти та фахової передвищої освіти перейшли на дистанційну форму навчання. Це – додатковий захід, який має на меті мінімізувати контакти між учасниками освітнього процесу в умовах зростання захворюваності на COVID-19 і збільшення кількості випадків з-поміж педагогів та учнів.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux