На Полтавщині Держпродспоживслужба провела 3378 комісійних обстежень об’єктів та виявили 934 порушень
опубліковано 02 квітня 2020 року о 12:18

З метою недопущення поширення коронавірусної інфекції на території Полтавської області,  на виконання постанови Кабінету Міністрів України  від 12 березня  2020 року № 211 "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19"  (із доповненнями та змінами)  фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області здійснюють  ряд профілактичних  та протиепідемічних заходів. 

Для суб’єктів господарювання, діяльність яких дозволена в умовах карантину, включаючи  операторів  ринку, які здійснюють торгівлю продуктами харчування,  діяльність з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень, АЗС, інших суб’єктів господарювання  розроблено та надіслано рекомендації щодо проведення профілактичних заходів з недопущення поширення випадків коронавірусної інфекції.

Фахівці Головного управління  Держпродспоживслужби області  у складі комісій  щоденно проводять моніторинг  виконання обмежувальних заходів.  Станом на 02.04.2020 вже проведено 3378 комісійних обстежень об’єктів різних форм власності, у ході яких встановлено,  що більшість суб’єктів господарювання свідомо поставилися до введених Урядом обмежувальних заходів  і самостійно призупинили діяльність.

Разом з тим фіксовані порушення встановлених вимог і ряд суб’єктів господарювання здійснювали діяльність, заборонену в період карантину.  Серед основних порушень: відсутність у персоналу індивідуальних засобів захисту, порушення допустимої кількості відвідувачів у торгівельному залі,  недотримання соціальної дистанції,  щодо забезпечення закладів дезінфікуючими засобами, недотримання правил їх приготування, створення для працівників умов дотримання особистої гігієни, тощо. У результаті проведених перевірок фахівці Служби виявли 934 порушень  карантинного режиму різного характеру.

 За порушення правил карантинного режиму на безвідповідальних суб’єктів господарювання складено 44 адмінпротоколи, які спрямовані до суду.

Держпродспоживслужба наголошує, що свідоме виконання обмежувальних  заходів і розуміння власної відповідальності суб’єктами господарювання, а також дотримання громадянами усіх необхідних вимог в умовах карантину  дасть змогу значно знизити ризики поширення коронавірусної інфекції та зберегти життя і  здоров’я людей.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux