Для реалізації плану реформування шкільного харчування в Україні, наприкінці 2020 року набрала чинності низка сучасних законодавчих актів України, які стосуються харчування дітей та підлітків у шкільних їдальнях.
З метою висвітлення зазначених вище актів, за ініціативи Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області 03.02.2021 та за підтримки керівника Луганського регіонального офісу програми U – LEAD з Європою Ігоря Агібалова, відбулась сумісна нарада з Департаментом освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації та з більш чим 90 представниками новостворених об’єднаних територіальних громад, управлінь/відділів освіти та директорів загальноосвітніх шкіл з питань, що стосуються забезпечення безпечного харчування дітей у закладах освіти Луганської області.
Спікери наради висвітили вимоги:
Між учасниками наради відбулась дискусія, щодо теоретичних та практичних аспектів застосування вищевказаних нормативних документів.
Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області в подальшому планують проведення циклу семінарів-навчань для керівників закладів освіти, персоналу харчоблоків, представників суб’єктів господарювання, що задіяні в організації харчування дітей Луганщини.