На Кіровоградщині запрацюють дитячі пришкільні табори
опубліковано 23 травня 2024 року о 14:30

На початку червня в Кіровоградській області розпочнуть роботу пришкільні табори відпочинку для дітей. Зокрема на базі закладів освіти міста Кропивницького заплановане функціонування 32 таборів. Відпочинкова зміна триватиме 14 днів. У школах діятимуть гуртки, центри дозвілля з короткотривалим перебуванням. Планується організація одноразового харчування в 22 закладах.

З метою якісної підготовки закладів освіти до літнього відпочинку дітей спеціалісти Кропивницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області взяли участь в нараді з представниками управління освіти Кропивницької міської ради, керівниками, медичними сестрами, комірниками та працівниками харчоблоків закладів освіти.

Цьогоріч, як і в 2023 році, першочерговим залишається врахування безпекової ситуації при роботі таборів - наявність укриттів, їх санітарно-технічний стан, дотримання санітарно-гігієнічних вимог.

Не менш важливим є забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя, зокрема й попередження виникнення спалахів інфекційних та неінфекційних хвороб, харчових отруєнь серед дітей.

Тому фахівці районного управління поінформували учасників наради про санітарно-гігієнічні вимоги до приміщень (укриттів, харчоблоків) та територій закладів освіти, необхідність дотримання питного та дезінфекційного режимів,  забезпечення проведення лабораторних досліджень питної води, дератизаційних заходів, обов’язкову наявність медичних книжок з відмітками про проходження працівниками медичних оглядів. Також розглядалися питання щодо необхідності погодження меню та режимів роботи пришкільних таборів, особливостей організації харчування дітей (отримання продуктів від зареєстрованих постачальників та з супровідними документами, умови зберігання та приготування страв,відбір та зберігання добових проб, поводження з харчовими відходами, ведення документів з організації харчування тощо).

Загалом присутні отримали вичерпні відповіді та консультативно-методичну допомогу для організації якісного та безпечного відпочинку дітей.

Окрім проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи, спеціалісти Держпродспоживслужби області беруть участь у роботі комісій з приймання дитячих закладів відпочинку з денним перебуванням на базі закладів освіти. За результатами комісійних обстежень підписуються акти готовності до відкриття таборів.

Щоб проходження оздоровчого відпочинку дітей було без ускладнень та загострень епідемічних ситуацій, керівники та працівники закладів освіти, на базі яких функціонуватимуть табори мають дотримуватись усіх вимог чинного законодавства та забезпечити виконання наданих під час обстежень рекомендацій.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux