Пріоритетним питанням у роботі Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області є нагляд за організацією безпечного харчування дітей у закладах освіти. З метою забезпечення контрольованої ситуації щодо безпечного харчування дітей та дотримання вимог харчового законодавства, а також виконання окремих завдань операційного плану заходів з реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року, спеціалісти відділів безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби області продовжують брати участь у комісійних обстеженнях харчоблоків у закладах освіти.
Так, спеціалісти Кропивницького районного управління у співпраці з органами місцевого самоврядування, відділами та управліннями освіти провели 131 обстеження харчоблоків навчальних закладів. Під час комісійних обстежень були надані пропозиції та рекомендації стосовно уникнення порушень в роботі харчоблоків. Особлива увага приділена питанням впровадження та функціонування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (система НАССР).