Спеціалісти Держпродспоживслужби в Кіровоградській області здійснюють постійний контроль за реалізацією харчових продуктів, зокрема тваринного походження, з метою уникнення випадків (спалахів) інфекційних хвороб та харчових отруєнь. З урахуванням складної ситуації, що виникла внаслідок руйнування Каховської ГЕС, для ліквідації загроз фахівці проводять комплексні обстеження на агропродовольчих ринках Кіровоградщини.
Зокрема такі обстеження здійснили працівники Кропивницького районного управління Держпродспоживслужби в області та виявили деякі порушення чинного законодавства. Окрему увагу спеціалісти звертають на проведення роз’яснювальної роботи з реалізаторами та підприємцями щодо продажу живої риби, сирого м’яса, овочів та інших харчових продуктів. Наголошується на дотриманні ветеринарно-санітарних вимог та температурних режимів під час зберігання та реалізації продукції та сировини.