На Кіровоградщині зареєстровано спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію серед учасників поминального обіду
опубліковано 30 серпня 2016 року о 12:32

За оперативними даними територіального органу Держпродспоживслужби в Кіровоградській області, у с. Перегонівка, Голованівського району, Кіровоградської області зареєстровано спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію серед учасників поминального обіду в кафе ПП Святенко О.В. по вул. Енгельса, 16, внаслідок якого постраждало 8 осіб.

У період з 25.08 по 27.08.2016 року хворих було госпіталізовано до інфекційного відділення Голованівської центральної районної лікарні з попереднім діагнозом: «Харчова токсикоінфекція, легкий перебіг».

За попередніми висновками інфікування сталося внаслідок вживання готових страв, виготовлених у кафе. У ході епідрозслідування, проведеного фахівцями Держпродспоживслужби, встановлено, що виникненню спалаху сприяло відсутність у закладі громадського харчування умов для приготування страв (а саме, відсутні: повний набір приміщень для функціонування кафе та безпечного обслуговування відвідувачів; документи, які підтверджують безпечність та якість  харчових продуктів; умови для зберігання харчових продуктів; дезінфекційні засоби, тощо). Із 5 працівників кафе, у 4-х були відсутні медичні книжки та інформація про проходження профілактичного медичного огляду.

ПП О.Святенко на обліку в Держпродспоживслужбі, як оператор потужностей не зареєстрований. Функціонування кафе ПП О.Святенко в с.Перегонівка тимчасово призупинено.

У зв’язку із реєстрацією спалаху на позачерговому засіданні Голованівської районної державної адміністрації 26.08.2016 року було сформовано робочу групу із фахівців Голованівської районної державної адміністрації, Управління Держпродспоживслужби в Голованівському районі, Голованівського районного лабораторного відділення ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України», правоохоронних органів для організації заходів по локалізації та ліквідації спалаху інфекції.

Для проведення лабораторних досліджень відібрано проби харчових продуктів, питної води, змиви з об’єктів довкілля, обстежено контактних та декретованих працівників.

Протиепідемічні заходи та лабораторні дослідження тривають.

Ситуація перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux