На Кіровоградщині за 4 дні роботи фахівці Держпродспоживслужби здійснили понад 400 обстежень щодо дотримання карантинних вимог
опубліковано 04 вересня 2020 року о 16:22

Фахівці Держпродспоживслужби продовжують здійснювати посилений контроль за дотриманням профілактичних та протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання з метою недопущення поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19 на території нашої області. Завдяки злагодженій роботі фахівців Кіровоградщина залишається в «зеленому» рівні епідемічної небезпеки поширення вірусу.

Цього тижня з 31. 08 по 03. 09 було здійснено 424 перевірки закладів громадського харчування, магазинів продовольчих/непродовольчих товарів, перукарень та салонів краси, громадського транспорту, закладів середньої та дошкільної освіти тощо. Серед перевірених об’єктів виявлено 60, які працювали з порушеннями (14,1 %) та надано 60 попереджень щодо дотримання протиепідемічних заходів.

Серед порушень залишаються: недотримання маскового режиму відвідувачами та працівниками, не проведення температурного скринінгу працівників перед початком роботи, відсутність контейнерів для збору використаних засобів індивідуального захисту тощо.

Варто зауважити, що з моменту поділу території України на рівні відповідно до кількості інфікованих, Держпродспоживслужба посилила роботу щодо контролю за виконанням протиепідемічних заходів та карантинних обмежень. Завдяки здійсненим фахівцями заходам з профілактики поширення вірусу Кіровоградська область стабільно залишається в «зеленому» рівні. Про це йшла мова на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, в якому взяв участь начальник Держпродспоживслужби Кіровоградщини Ігор Бойчук.

Всього з моменту запровадження Урядом карантину на всій території України, в тому числі на Кіровоградщині, фахівці Держпродспоживслужби разом із представниками Національної поліції провели 17 895 обстежень суб’єктів господарювання, виявили порушення при 2 863 обстеженнях (16 %). За порушення карантину суб’єктам господарювання винесено 2 863 попередження та складено 77 протоколів про адміністративне правопорушення.

Для Кіровоградщини, як для регіону в «зеленому» рівні, відповідно до постанови Кабміну №641 встановлено наступні обмеження:

1) забороняється проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більше однієї особи на 5 кв. м площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), а також діяльність кінотеатрів та закладів культури з наповненістю кінозалів або залів понад 50 відсотків місць у кожному окремому кінозалі або залі. Організатор заходу є відповідальним за дотримання між учасниками фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра у разі проведення заходу із розміщенням учасників стоячи;

2) забороняється здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом, зокрема перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, в електричному (трамвай, тролейбус), залізничному транспорті, у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, в кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначена в реєстраційних документах на цей транспортний засіб.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux