На Кіровоградщині продовжують фіксувати порушення протиепідемічних вимог на об’єктах
опубліковано 29 травня 2020 року о 16:41

Тривають моніторингові обстеження об’єктів торгівлі та надання послуг щодо дотримання карантинних та протиепідемічних заходів представниками Держпродспоживслужби, ДСНС та Нацполіції області. З 19 березня поточного року перевірено 6893 об’єкти. Протягом 27-28 травня робочі групи в районах і містах Кіровоградщини провели 129 обстежень та виявили наступні порушення:

Знам’янський район:

- перукарня - відсутній антисептик для обробки рук; засоби індивідуального захисту не використовуються ні працівником (маска, рукавички), ні клієнтом (маска); для дезінфекції обладнання пред’явлено протермінований дезінфікуючий засіб (придатний до 2014 року); температурний скринінг працівників не проводиться;

- перукарня - відсутні умови для дезінфекції, миття та стерилізації інструментарію; не витримується вимога одна особа на 5м2 площі зали; майстер манікюру не використовує засоби індивідуального захисту (маска, рукавички); для проведення дезінфекції приміщень використовується побутовий засіб.

Голованівський район:

- ТОВ «ТД Континент клас-А» - допускаються відвідувачі без засобів індивідуального захисту; не витримується відстань між покупцями;

- магазин «ВітАлл» - допускаються відвідувачі без захисних масок;

- «Файно Маркет» - не витримується дистанція між відвідувачами біля каси.

м. Новоукраїнка:

- магазин «Агромаркет» та ветеринарна аптека на території ринку Новоукраїнського РСТ - відсутній антисептик для обробки рук, продавці працюють без рукавичок, не проводиться температурний скринінг працівників;

- рибний павільйон на території ринку Новоукраїнського РСТ - для дезінфекції приміщення використовується побутовий засіб; відсутнє маркування на антисептику для обробки рук.

Долинський район:

- магазин «Варус» - працівники неправильно використовують засоби індивідуального захисту (захисна маска опущена на підборіддя).

смт. Новгородка:

- магазин «Тютюнок» - допускаються відвідувачі без захисних масок.

м. Гайворон:

- магазин промислових товарів «Господарочка» – засоби індивідуального захисту не використовуються.

Моніторингові обстеження закладів проходять з метою перевірки виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», дотримання карантинних та протиепідемічних заходів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux