На Хмельниччині в ході позапланової перевірки суб’єкта господарювання встановлено порушення державної дисципліни цін
опубліковано 05 червня 2020 року о 15:02

У травні 2020 року Головним управлянням Держпродспоживслужби в Хмельницькій області (далі – Головне управління) на підставі звернення громадянина здійснено позапланову перевірку суб’єкта господарювання, що надає послуги з поводження з побутовими відходами мешканцям м. Красилів.

Під час здійснення позапланової перевірки встановлено, що у січні місяці поточного року органом місцевого самоврядування прийнято рішення про встановлення нових тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами для споживачів бюджетних установ та інших споживачів, які були введені в дію з 01 лютого 2020 року.

При цьому, суб’єктом господарювання не укладено зі споживачами нові договори на послуги з поводження з побутовими відходами, які б відповідали вимогам типовому договору згідно додатку до Правил надання послуг з поводження з побутовими відходами затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10 грудня 2008 р. № 1070, що суперечить вимогам пункту 3 розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 9 листопада 2017 року № 2189-VIII, згідно з яким «Договори про надання комунальних послуг, укладені до введення в дію цього Закону, зберігають чинність на умовах, визначених такими договорами, до дати набрання чинності договорами про надання відповідних комунальних послуг, укладеними за правилами, визначеними цим Законом».

За результатами позапланової перевірки Головним управлінням складено припис про виконання суб’єктом господарювання законних вимог щодо усунення порушень порядку формування, встановлення та застосування державних (регульованих) цін з вимогою здійснювати нараховування споживачам плати за наданні послуги з поводження з побутовими відходами за попередніми тарифами, які були введені в дію з 05 серпня 2018 року.

Також, суб’єкта господарювання зобов’язано споживачам послуг (бюджетним установам та іншим споживачам) повернути зайво нараховані кошти за наданні послуги за період з 01 лютого 2020 по 30 квітня 2020 шляхом здійснення перерахунку у розмірі 17772,96 гривень.

Крім того, Головним управлінням надано припис виконавчому комітету Красилівської селищної ради з вимогою:

-  скасувати рішення виконавчого комітету Красилівської селищної ради від 29 січня 2020 року №135 «Про коригування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами для бюджетних установ та інших споживачів»;

-  зобов’язати комунальне підприємство, що здійснює надання послуг з поводження з побутовими відходами запровадити нові тарифи лише після укладання нових договорів відповідно до вимог чинного законодавства;

- забезпечити введення в дію нових тарифів тільки після укладення із споживачами комунальних послуг договорів у відповідності до вимог чинного законодавства.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux