На Херсонщині Держпродспожнвслужба промоніторила готовність дитячих закладів оздоровлення та відпочинку до відкриття
опубліковано 31 липня 2020 року о 16:43

З 1 серпня 2020 року в Україні планується відкрити дитячих оздоровчих таборів у регіонах з позитивною ситуацією на коронавірус. За весь період карантину в Херсонській області найменше хворих.

Херсонщина очікує рішення державної комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Херсонську область було визначено регіоном з не високим рівнем захворюваності на COVID-19. Тому ЗО липня в Скадовську фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області збирали інформацію щодо готовності дитячих оздоровчих таборів до відкриття.

На території Скадовського району знаходяться 19 оздоровчих закладів. З них 11 перекваліфікувались на табори дорослі з дітьми, а інші очікують на функціонування дитячих оздоровчих закладів під час карантину.

Нам подали заявки про бажання відкритись з 1 серпня 3 дитячих заклади оздоровлення та відпочинку. Ще один заклад виявив бажання запрацювати з 3 серпня. Тому будемо їх комісійно обстежувати обстежувати, - голова Скадовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби Олександр Захарченко.

ЗО липня оприлюднено постанову №43 від 30.07.2020 Головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, у якій прописані тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на період карантину.

«Так, рекомендовано приймати до закладу дітей, які проживають в межах регіону, де розташований заклад. Обов'язковим є температурний скринінг працівників і дітей тричі на день. Допускати на територію закладу можна лише дітей, що там відпочивають, та співробітників табору. Батьки або опікуни не допускаються. У загонах має бути не більше 15 дітей. Розміщувати дітей можна в кімнатах з розрахунку 1 дитина на 5 кв. м, дистанція між ліжками не менше 1,5 м. На період карантину в дитячих таборах заборонено використання тканинних рушників після миття рук, використання м'яких іграшок, відвідування дітей батьками, проведення масових заходів в закритих приміщеннях і заходів за участі запрошених осіб, приймати на відпочинок дітей з температурою 37,2,ознаками респіраторних захворювань» - зазначив начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Тарас Година-Арюпін.

Із повним переліком рекомендацій можна ознайомитись за посиланням

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux