На Дніпропетровщині посилюють протиепідемічні заходи
опубліковано 09 листопада 2021 року о 09:49

За останню добу 09 листопада по Україні зареєстровано 18 988 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, серед них 833 - летальні.

На Дніпропетровщині котрий день поспіль епідемічна ситуація залишається напруженою. По Дніпропетровській області за минулу добу знову виявили рекордну кількість нових випадків COVID-19 – 2042, попередньої доби - 08.11.2021 - 1032 випадки коронавірусної хвороби. За даними МОЗ України, Дніпропетровська область - лідер із захворюваності на коронавірус. Загалом же за період пандемії на Дніпропетровщині зафіксовано 204 245 випадків захворюваності на коронавірус, з них одужали - 159 19 осіб, летальних випадків - 6 382. 

Дніпропетровщина вже три тижні перебуває в «червоній» зоні адаптивного карантину, у зв'язку з чим в області діє ряд обмежень щодо роботи закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів, непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів, фітнес-центрів, театрів, кінотеатрів та проведення масових заходів.

Проте, темпи захворюваності на коронавірусну хворобу продовжують зростати.

З метою зниження в області рівня захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19 з 11 листопада на Дніпропетровщині запровадять додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи, таке рішення прийнято на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. 

Зокрема нові обмеження будуть забороняти:

  • роботу розважальних закладів та закладів громадського харчування, окрім адресної доставки та замовлень навинос з 22:00 до 06:00 години;
  • перевезення пасажирів у міському та міжміському транспорті (авто та електротранспорті, метрополітені) без документів, що підтверджують вакцинацію або негативний результат тестування на COVID-19;
  • проживання мешканців у гуртожитках закладів професійної, фахової передвищої, вищої освіти без документів, що підтверджують вакцинацію або негативний результат тестування на COVID-19.

За період з 18.10.2021 (впроваджено «червоний» рівень епідемічної небезпеки) по 08.11.2021 фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби спільно з Національною поліцією Дніпропетровської області проведено рейдові перевірки на 6797 суб’єктах господарювання з дотримання встановлених протиепідемічних обмежень, порушення встановлено на 612 об’єктах. До порушників застосовувалися відповідні заходи реагування, зокрема надано 612 приписів щодо усунення порушень, складено 335 протоколів.

Суб’єкти господарювання порушують протиепідемічні заходи в частині дозволу роботи закладу, наявності у працівників та відвідувачів документів, що підтверджують повний курс вакцинації або негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР, використання засобів індивідуального захисту, проведення термометрії працівникам, створення умов для дотримання особистої гігієни персоналом та відвідувачами.

Держпродспоживслужба нагадує про дотримання встановлених протиепідемічних вимог та заходів з метою збереження свого життя і здоров’я та убезпечення оточуючих.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux