На Чернігівщині відбулася виїзна нарада за участю очільника Держпродспоживслужби області Юрія Павлішена
опубліковано 08 червня 2023 року о 16:55

08 червня в приміщенні Прилуцької районної військової адміністрації відбулася виїзна нарада з питань раціонального використання природних ресурсів та дотримання вимог природоохоронного законодавства на території Прилуцького району (в рамках діяльності штабу з координації роботи щодо протидії екологічним загрозам та порушенням вимог природоохоронного законодавства на території області), організована Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації.

Участь у заході взяли очільник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен і заступник начальника управління – начальник відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Наталія Вербицька. Також до заходу долучилися представники державних установ, профільних управлінь, структурних підрозділів та територіальних громад.

Начальник Головного управління Юрій Павлішен під час розгляду питання щодо оформлення дозвільних документів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами й відповідальність за їх відсутність зупинився на питанні дотримання санітарних норм при функціонуванні полігонів твердих побутових відходів. Окрему увагу приділив процедурам здійснення санітарно-епідеміологічних обстежень полігонів ТПВ, а також погодження паспортів місць видалення відходів.

Також Юрій Павлішен під час презентаційної доповіді ознайомив учасників із вимогами санітарних норм при функціонуванні об’єктів централізованого і децентралізованого водопостачання, а також процедурою оформлення санітарних паспортів на інженерні споруди нецентралізованого питного водопостачання населення.

Доповнюючи сказане, заступник начальника управління – начальник відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Наталія Вербицька акцентувала увагу присутніх на необхідності здійснення суб’єктами господарювання у сфері питного водопостачання виробничого контролю безпечності та якості питної води, призначеної для споживання людиною.

З-поміж іншого учасники обговорили практичні аспекти діяльності органів місцевого самоврядування з використання, охорони та збереження природно-заповідних територій, деякі аспекти управління водними ресурсами та дозволи на спеціальне водокористування й відповідальність за порушення вимог земельного законодавства, зокрема при здійсненні господарської діяльності в межах прибережних захисних смуг водойм.

Нарада пройшла у формі конструктивного діалогу. Всі учасники взяли активну участь в обговоренні питань по суті та надали слушні пропозиції, які будуть враховані в практичній діяльності. Представники Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області також надали відповіді та консультації присутнім з питань дотримання вимог санітарного законодавства. Підбиваючи підсумки наради, організатори висловили упевненість у продовженні такої співпраці в подальшому.

на фото - учасники заходу на фото - учасники заходу
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux