На Чернігівщині стартувала пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин
опубліковано 19 вересня 2023 року о 15:52

Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області, відповідно до рішення ДНПК та з метою збереження благополучної епізоотичної ситуації, розпочало проведення кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин (лисиць, вовків, єнотовидних собак) проти сказу в Прилуцькому районі. Такі заходи забезпечать створення стійкого імунітету у диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу.

У зв’язку з війною, розповсюдження приманок з вакциною здійснюється шляхом наземного розподілу на узліссях, узбіччі доріг, річок, сільськогосподарських угідь, у лісах – на перехрестях доріг, на території вирубок. Для цього виділено 70 000 доз антирабічної вакцини для проведення пероральної імунізації м`ясоїдних тварин «Орісвак».

Наразі начальник Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області разом зі спеціалістами управління прибули в Прилуцький район для контролю за проведенням осінньої кампанії із пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

На сьогодні створено 32 бригади, до складу яких входять представники Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області, державних лікарень ветеринарної медицини, органів місцевого самоврядування, лісового та мисливського господарства та користувачі мисливських угідь (всього залучено близько 140 осіб, 32 одиниці автотранспорту). Уже в перший день вакциною охоплено територію Прилуцького району на площі 480 км², де розкладено 11840 доз вакцини.

З метою злагодженої роботи всіх служб і організацій причетних до цієї кампанії усіх виконавців ознайомлено з методичними рекомендаціями та проведено інструктаж, перевірено документи на вакцину. Видача та розповсюдження вакцини здійснюється відповідно до розробленої схеми, фіксується у спеціальному журналі, площа оброблення наноситься на карту, а маршрути розкладання погоджено з Прилуцькою військовою адміністрацією

Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області вкотре звертається до громадян: при виявленні принад з вакциною не руйнуйте їх, не беріть руками і не переносьте з місць розкладання.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux