На Чернігівщині проводитимуть пероральну імунізацію диких м’ясоїдних тварин
опубліковано 07 вересня 2023 року о 16:36

На виконання пунктів 9 та 10 Протоколу №1 засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кабінеті Міністрів України від 10.03.2023року, наказу Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 29 серпня 2023 року № 634 «Про організацію заходів з проведення осінньої кампанії пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин у 2023 році» та з метою збереження благополучної епізоотичної та епідеміологічної ситуації по сказу на теренах регіону Головним управлінням Держпродспоживслужби в Чернігівській області планується проведення пероральної імунізації м`ясоїдних тварин проти сказу.

Основна цільова група імунізації – це поголів’я основних переносників сказу – диких м’ясоїдних тварин (червоної лисиці, тощо) в лісових масивах, посадках, зонах навколо населених пунктів. Кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу буде проводитися наземним розподілом принад, які містять високо імунну, безпечну вакцину, шляхом ручного розкладання на території лісових угідь усіх форм власності на визначеній площі, яка погоджена із районними військовими адміністраціями.

Антирабічна вакцина складається з поживної принади, яка має харчові та привабливі компоненти для тварин, у вигляді брикету коричневого кольору, у середині якої знаходиться полімерний блістер з активними компонентами вакцини. Принади цілком безпечні для людей, тварин і навколишнього середовища.

Планування кампанії пероральної імунізації диких тварин проти сказу є запорукою успіху. При цьому чітко визначається територія, де буде здійснюватися ця процедура, та затверджується чіткий алгоритм дії. Ця кампанія проводиться за участю представників місцевої влади, представників Держпродспоживслужби, мисливського і лісового господарства та інших установ.

Наразі проводиться широка роз’яснювальна робота серед населення, працівників лісового та мисливського господарств, фахівців, робітників підприємств, установ та організацій району щодо проведення кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних проти сказу на території району.

Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області звертається до мешканців області з проханням із порозумінням віднестися до заходів з вакцинації диких м’ясоїдних тварин та при виявленні принад не брати до їх рук і не руйнувати.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux