22 квітня у Чернігові за ініціативи Регіонального фонду підтримки підприємництва в Чернігівській області пройшов вебінар для місцевих підприємців на тему «Підтримка бізнесу в період карантину. Антикризові заходи». Його мета – донести до представників малого та середнього бізнесу у максимально простій і доступній формі інформацію про законодавчі зміни у різних сферах, що почали діяти в період карантинних обмежень і безпосередньо стосуються підприємницької діяльності на місцях.
Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен у режимі он-лайн ознайомив учасників вебінару із новаціями законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та розповів про особливості роботи структурних підрозділів відомства під час загальнодержавного карантину, запровадженого для протидії розповсюдженню коронавірусної інфекції.
Також було акцентовано на дотриманні суб’єктами господарювання санітарних норм під час реалізації продуктів харчування та обов’язкове виконання ними протиепідемічних заходів. Фахівці Держпродспоживслужби завжди реагують на звернення підприємців в межах чинного законодавства і особливо в нинішніх умовах карантинних обмежень.
Керівник відомства відповів на запитання слухачів вебінару, зокрема стосовно реєстрації виробничих потужностей і сільськогосподарської техніки та графіків роботи структурних підрозділів Держпродспоживслужби у районах.