12 січня за підтримки Посольства Королівства Нідерландів, Торгово-промислової палати та Аграрного союзу України пройшло друге із чотирьох запланованих онлайн-навчань на тему «Підготовка ресторанного бізнесу до перевірки ДПСС», організоване громадською організацією «Ресторанна гільдія».
Під час нинішньої своєї доповіді на вебінарі начальник Головного управління Держпродспоживслужби Юрій Павлішен акцентував увагу учасників на видачі експлуатаційних дозволів, зокрема ознайомив із переліком підприємств, котрим потрібно їх отримувати. Такі дозволи обов’язково повинні мати оператори ринку, діяльність яких безпосередньо пов’язана з виробництвом харчових продуктів тваринного походження або зі зберіганням харчових продуктів тваринного походження, які потребують дотримання спеціального температурного режиму.
Також керівник відомства розповів про правила підготовки підприємців до перевірок контролюючими органами, права та обов’язки бізнесу під час заходів державного контролю, відповідальність суб’єктів господарювання за порушення законодавства у сфері харчових продуктів та їх діяльність в умовах карантинних обмежень, відповів на запитання учасників навчання.