На Чернігівщині стартувала дитяча оздоровча кампанія
опубліковано 11 червня 2021 року о 13:11

Фахівці Чернігівського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області взяли участь у засіданні Чернігівської районної міжвідомчої комісії з питань оздоровлення та відпочинку дітей у 2021 році. На засіданні обговорили основні питання з організації цьогорічної оздоровчої кампанії, а також створення безпечних умов для дітей в умовах карантину, спричиненого коронавірусною хворобою (COVID-19).

Крім того, звертали увагу на виконання планів-завдань, наданих Чернігівським управлінням щодо поліпшення матеріально-технічної бази закладів оздоровлення та відпочинку дітей, виконання протиепідемічних заходів у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на період карантину, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 08 червня 2021 року №5.

Також фахівці Чернігівського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області взяли участь у комісійній перевірці готовності до оздоровчої кампанії позаміського дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Дивосвіт» в смт Седнів Чернігівського району. Під час перевірки встановили, що в закладі проведені ремонти 3-х спальних корпусів, харчоблоку, адміністративного приміщення, санвузлів, душових. Заклад забезпечений холодною та гарячою проточною водою. Для організації питного режиму закуплена бутильована питна вода. Пункти план-завдання, щодо поліпшення матеріально-технічної бази закладу, виконані.

З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) відповідно до постанови Головного державного санітарного лікаря України від 08 червня 2021 року №5 рекомендовано:

організовувати прийом до закладу дітей, що проживають в межах регіону, де розташований заклад,

розміщення в кімнатах здійснювати з розрахунку не менше 5 квадратних метрів на одну дитину із забезпеченням дистанції між спальними місцями;

забезпечити заклад необхідною кількістю паперових рушників, рідкого мила, антисептиків. Використання антисептиків дітьми повинно відбуватись виключно під контролем працівника закладу.

На період карантину у закладі забороняється:

 використання багаторазових рушників;

використання м’яких та м’яконабивних іграшок;

проведення батьківських днів (відвідування дитини);

проведення масових заходів у закритих приміщеннях та заходів за участі запрошених осіб.

На пляжній зоні закладу необхідно, за можливості, забезпечити обмеження доступу сторонніх осіб.

З метою здійснення державного нагляду за дотриманням вимог законодавства у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення у дитячому закладі оздоровлення/відпочинку фахівці Чернігівського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області здійснюватимуть перевірки таких закладів протягом кожної зміни.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux