Спеціалісти Сосницького територіального управління Держпродспоживслужби здійснюють моніторинг дотримання суб`єктами господарювання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів з недопущення розповсюдження COVID-19 на території району.
Акцентується увага на створенні умов для миття та обробки рук антисептиком, на забезпеченні миючими і дезінфікуючими засобами та засобами індивідуального захисту як персоналу, так і відвідувачів закладів торгівлі. Також фахівці перевіряють, чи дотримуються вони безпечної відстані між собою.
Також протягом дії карантину у торгових приміщеннях відбиралися змиви для перевірки якості поточної дезінфекції у торговельній мережі.
Тривають перевірки закладів торгівлі харчовими продуктами стосовно дотримання санітарних норм та виконання протиепідемічних заходів у період карантину і в Чернігівському районі.
Під час обстежень торгових точок з-поміж іншого особливу увагу фахівці територіального підрозділу Держпродспоживслужби звертають на умови реалізації сипучих продуктів. Відповідно до рекомендацій Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, згідно з яким мають діяти заклади роздрібної торгівлі харчовою продукцією під час карантинних обмежень і дотримання яких могло б гарантувати виконання протиепідемічних вимог, працівники закладів ознайомлені з правилами торгівлі свіжими овочами, фруктами і зеленню.
Проведено також роз’яснювальну роботу з відвідувачами магазинів щодо правил перебування у торгових приміщеннях, зокрема використання ними індивідуальних засобів захисту та дотримання необхідної дистанції.