7 грудня у Чернігові відбувся семінар для підприємців на тему «Перевірки державних контролюючих органів. Типові порушення. Інформаційна підтримка», організований Регіональним фондом підтримки підприємництва по Чернігівській області за участю, зокрема, регіонального представництва Держпродспоживслужби.
Під час заходу, який проходив у режимі відео-конференції, заступник начальника Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини – начальник відділу державного контролю Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Руслан Сіробаба висвітлив основні питання щодо перевірок суб’єктів господарювання та помилок і порушень, виявлених під час здійснення заходів контролю.
Він, зокрема, поінформував учасників семінару про вимоги законодавства щодо здійснення державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів, обов’язки операторів ринку, в тому числі стосовно отримання ними експлуатаційних дозволів залежно від виду виробничої діяльності тощо.
Крім того, представник Держпродспоживслужби ознайомив з правилами підготовки до перевірок державних контролюючих органів, правами та обов’язками бізнесу під час заходів державного контролю, відповідальністю суб’єктів господарювання за порушення законодавства у сфері харчових продуктів.
Також учасники вебінару більше дізнались про вимоги чинного законодавства щодо діяльності закладів громадського харчування в умовах карантинних обмежень, спрямованих на протидію розповсюдженню коронавірусної хвороби COVID-19. Руслан Сіробаба, зокрема, акцентував увагу на протиепідемічних заходах, виконання яких, в тому числі, контролює і Держпродспоживслужба.
Крім роз’яснень, представник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області відповів на численні запитання підприємців.
Під час семінару йшлося також про перевірки суб’єктів господарювання іншими контролюючими органами та інформаційно-консультаційну допомогу малому і середньому бізнесу.