На Чернігівщині Держпродспоживслужба разом із журналістами та Нацполіцією обстежує дитячі садочки
опубліковано 15 липня 2020 року о 09:58

Фахівці Варвинського територіального підрозділу Держпродспоживслужби із залученням представників місцевої влади, журналістів і правоохоронців комісійно обстежили розташовані у райцентрі дитячі садки «Казка» і «Джерельце», які відновили свою роботу 22 червня.

Під час обстеження, зокрема, перевірялося виконання Тимчасових рекомендацій, затверджених Постановою Головного санітарного лікаря України №25 від 21.05.2020, щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину в зв’язку  з поширенням  коронавірусної хвороби.

Як з’ясувалося, на час відкриття обидва дитсадки були забезпечені безконтактними термометрами, захисними масками, гумовими рукавичками, миючими і дезінфікуючими засобами. Батьки долучилися до забезпечення своїх дітей одноразовими паперовими рушниками.

Перевіркою встановлено, що протиепідемічні заходи у закладах дошкільної освіти виконуються в повному обсязі: є інформаційні стенди для батьків, дітей персонал приймає на вулиці, кожній дитині, батькам і працівникам закладу вимірюється температура, відомості про це фіксуються медичною сестрою та вихователями груп у відповідних журналах, у достатній кількості є дезінфікуючі та миючі засоби, рукавички, захисні маски, паперові рушники, контейнери для утилізації використаних засобів індивідуального захисту, температурний скринінг у дітей та працівників здійснюється кожних чотири години (дані із журналів обліку замірів температури), кожні дві години проводиться миття поверхонь (дані із журналів обліку проведення обробки поверхонь), на вході у приміщення є засоби для знезараження, чітко дотримується дистанція між дітьми як на ігрових майданчиках, так і в приміщеннях закладів, в тому числі у їдальнях.

Комісія встановила: працівники дитячих садків «Казка» і «Джерельце» забезпечують виконання усіх протиепідемічних заходів та дотримуються карантинних вимог щодо діяльності закладів, створюючи для їхніх вихованців безпечні умови перебування.

У цілому протягом червня і двох тижнів липня спеціалісти Держпродспоживслужби Чернігівщини обстежили 120 дошкільних навчальних закладів і виявили 11 порушень. За результатами моніторингу надано 6 пропозицій щодо усунення недоліків, поінформовано органи місцевої влади і правоохоронні органи.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux