На Черкащині від початку запровадження карантину фахівці Держпродспоживслужби провели понад 10 тис перевірок соціально важливих об’єктів
опубліковано 20 серпня 2020 року о 15:43

 З початку запровадження карантину Держпродспоживслужба Черкащини провела понад 10 тис перевірок соціально важливих об’єктів щодо дотримання ними протиепідемічних заходів. Серед них  дошкільні навчальні, лікувально-профілактичні установи, заклади  продовольчої, непродовольчої торгівлі, громадського харчування, агропродовольчі ринки, об’єкти водопостачання та водовідведення тощо. Такі перевірки проводяться спільно з Національною поліцією.

Про це розповів на брифінгу начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства  Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Володимир Папач.

Порушення вимог санітарного законодавства, протиепідемічних заходів  виявлені у 31 % випадків. Найчастіше недоліки учасники моніторингових перевірок фіксували у закладах продовольчої (49,2%) та непродовольчої (30,1%) торгівлі, а також  у перукарнях і салонах краси (42,3%).

Порушення  санітарних норм і правил фіксувалися і на агропродовольчих ринках (26,7%) та у закладах громадського харчування (25,35%).

Найбільш характерними порушеннями є недотримання дезінфекційного, маскового режиму, відсутність температурного скринінгу працівників, відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами, не організовано централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, з подальшою утилізацією та ін.

За результатами перевірок складено 443 протоколи про адмінправопорушення у сфері санітарного законодавства,  направлено 3470 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень, на адресу органів влади, місцевого самоврядування, причетних управлінь, відомств, організацій, направлено 622 інформацій.

Також начальник управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства  Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області повідомив, що напередодні нового навчального року тривають моніторингові перевірки оздоровчих закладів та  закладів освіти щодо створення ними умов для безпечного навчання дітей.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux