На Черкащині фахівці Держпродспоживслужби вживають профілактичні заходи для запобігання розповсюдженню коронавірусу
опубліковано 20 березня 2020 року о 14:28

Фахівці Держпродспоживслужби взяли участь у 3-х засіданнях регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій облдержадміністрації з даних питань.

За пропозиціями фахівців Держпродспоживслужби рішеннями регіональної комісії передбачено впровадження низки профілактичних та протиепідемічних заходів (забезпечення належних  умов для дотримання особистої гігієни персоналом та відвідувачами, посилення дезінфекційного режиму, обов’язкового використання засобів індивідуального захисту (маски, рукавички)  персоналом у закладах торговельної, аптечної мережі, місць масового перебування людей, пов’язаного з обслуговуванням населення, заборони торгівлі харчовими продуктами на стихійних ринках, проведення дезінфекції транспортних засобів, приміщень тощо).

За участі фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області та його територіальних підрозділів проводяться комісійні перевірки виконання означених заходів.

Так,  упродовж минулого тижня фахівці Держпродспоживслужби області провели 24 планових, позапланових та взяли участь у 82 комісійних перевірках соціально-значущих об’єктів, закладів  продовольчої торгівлі та ін.. У 21 випадку виявлено  порушення вимог санітарного законодавства. Відтак керівникам суб’єктів господарювання направлено 13 приписів, на адресу органів влади, місцевого самоврядування, причетних управлінь, відомств, організацій, керівників підприємств, установ - 76 пропозицій. За порушення санітарного законодавства на посадових осіб накладено 4 штрафи, за пропозиціями Держпродспоживслужби відстороняли  від роботи 8 осіб.

На виконання доручення т.в.о. Голови Держпродспоживслужби від 16.03.2020 № 601-10.1/15 та відповідного доручення начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області фахівцями Держпродспоживслужби області посилено державний санітарно-епідеміологічний нагляд за підприємствами питного водопостачання та водовідведення, керівникам підприємств направлено відповідні приписи, пропозиції щодо забезпечення належної водопідготовки, виробничого лабораторного контролю якості та безпечності питної води, ефективного знезараження стічних вод та інше.

Фахівці Держпродспоживслужби проводять широку санітарно-освітню роботу щодо профілактики коронавірусної інфекції.

З 10.03.2020 до 17.03.2020 до радіоефіру вийшло 20 програм за їх участі, до телеефіру – 6 передач, розміщено 57 матеріалів у друкованих ЗМІ, проведено 531 лекція, бесіда, розповсюджено майже 10 тис. наочних матеріалів щодо профілактики коронавірусної інфекції у закладах торгівлі, аптечній мережі, ринках, інших місцях масового перебування людей. Відповідні матеріали направлені на адресу органів місцевого самоврядування для подальшого розповсюдження серед населення.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux