Цьогоріч у зв’язку зі складною епідситуацією, пов’язаною з поширенням COVID – 19 в Україні, відкриття закладів оздоровлення та відпочинку для дітей, згідно з рішенням Кабінету Міністрів України було дозволено лише у серпні.
У Черкаській області працювало 5 таких закладів, де відпочивало майже 600 дітей. Напередодні відкриття фахівці Держпродспоживслужби провели у них комісійні обстеження. Під час перевірок основна увага приділялась питанням дотримання вимог санітарного законодавства, законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та забезпеченню організації протиепідемічних заходів.
Як наслідок, виявлено ряд порушень щодо забезпечення закладів засобами індивідуального захисту, дезінфікуючими засобами відповідно до потреб, проте зазначені недоліки були усунені до того, як заклади відчинили свої двері для юних відпочивальників.
Фахівці Держпродспоживслужби під час перевірок провели забір зразків з об’єктів навколишнього середовища (вода питна, вода відкритих водойм, змиви на умовно-патогенну мікрофлору, харчові продукти) для проведення лабораторних досліджень Регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби. Відхилень від гігієнічних нормативів у відібраних зразках виявлено не було.
Під час роботи закладів оздоровлення та відпочинку ускладнень санітарно-епідемічної ситуації, пов’язаної з перебуванням у них дітей, не реєструвалося.