Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін та начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Сергій Рекун відвідали Миколаївську обласну державну лікарню ветеринарної медицини, де поспілкувалися із працівниками, а також ознайомилися із матеріально-технічною базою закладу (зокрема, оглянули спеціалізовані автомобілі).
Сергій Захарін повідомив, що за дорученням Голови Держпродспоживслужби Сергія Ткачука вживається комплекс заходів щодо подальшої модернізації роботи державних ветеринарних лікарень. Закуповується новітнє обладнання із відповідним програмним забезпеченням. Виконуються завдання з підвищення кваліфікації спеціалістів (лікарів) ветеринарної медицини. Упорядковується мережа лікарень, виходячи із наявного стану епізоотичного благополуччя, а також з урахуванням необхідності відмови від непродуктивних адміністративних витрат.
Сергій Рекун повідомив, що лікарня ветеринарної медицини ефективно виконує покладені на неї функції та завдання, в регіоні забезпечено контрольовану епізоотичну ситуацію. Значно активізовано інформаційно-роз’яснювальну роботу, що є важливим аспектом профілактики поширення інфекцій, у тому числі і сказу. Посилено роботу з ідентифікації тварин.
Керівник лікарні Олександр Кулішов зазначив, що фахівці (лікарі) лікарні ветеринарної медицини гідно виконують службові обов’язки. Нещодавно лікарня отримала два нових спеціалізованих автомобілі, що облаштовані сучасним обладнанням для надання невідкладної ветеринарної допомоги, а також апаратами ультразвукової діагностики. У приміщеннях закладу завершено невідкладні ремонтно-відновлювальні роботи. Керівництво лікарні також вживає заходів для зміцнення кадрового та матеріально-технічного потенціалу.
Окрім того, Сергій Захарін поспілкувався з працівниками лікарні – обговорювалися проблеми зміцнення позитивного іміджу державних ветеринарних лікарень, стимулювання співробітників до продуктивної праці, поглиблення цифровізації відповідних управлінських процесів, удосконалення механізмів соціального діалогу, підвищення заробітної плати.
«Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів продовжує виконання завдань і заходів, спрямованих на забезпечення гарантовано високої якості роботи за всіма функціональними напрямами. Один із ключових векторів реформи – модернізація діяльності обласних ветеринарних лікарень. В цій роботі ми орієнтуємося, зокрема, на відмову від непродуктивних адміністративних витрат, а вивільнені кошти доцільно спрямувати на закупівлю обладнання та сучасних ліків. Миколаївська обласна державна лікарня ветеринарної медицини нещодавно завершила невідкладні ремонтно-відновлювальні роботи, а також отримала два сучасних спеціалізованих автомобіля, за допомогою яких уможливлено надання якісної ветеринарної допомоги в «польових умовах». Окрім традиційної лікувальної роботи, ми здійснюємо і інші заходи, визначені законодавством, зокрема в частині вакцинації домашніх тварин, а також профілактики хвороб, які є спільними для людини і тварини», - зазначив Сергій Захарін.