Миколаївщина: забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення
опубліковано 28 червня 2023 року о 11:12

На виконання доручення Прем’єр – міністра України та протоколу засідання Державної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуаційфахівцями Баштанського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області 26.06.2023 та 27.06.2023 здійснено позаплановий захід державного нагляду (контролю) щодо перевірки суб’єкту питного водопостачання, що провадить свою господарську  діяльність на території Маліївського старостинського округу Березнегуватської селищної  ради, з відбором 4 зразків питної води на лабораторні дослідження. За результатами проведеного заходу надано  припис  про  усунення  порушень вимог чинного законодавства із  зазначенням  термінів  виконання.

На виконання розпорядження керівника щодо робіт з ліквідації  наслідків  надзвичайної  ситуації  техногенного  характеру  регіонального  рівня, пов’язаної  з  підривом  російською федерацією  греблі  Каховської  гідроелектростанції  в строк з 26.06.2023 по 28.06.2023р. проведено обстеження складів та місць видачі гуманітарної допомоги на дотримання умов зберігання харчових продуктів. Всього оглянуто 2 пристосованих складських приміщення та 9 місць для  видачі  гуманітарної  допомоги  населенню на  території Березнегуватської селищної ради та Снігурівської міської ради.  Виявлено  одне порушення, яке протягом доби було усунуто.

З  метою  забезпечення  санітарного  та  епідемічного  благополуччя  населення,  запобігання  епідускладнень з гострих  кишкових  інфекцій та  харчових  отруєнь, в  зв’язку  з виникненням  надзвичайної ситуації, спричиненої підривом греблі Каховської ГЕС протягом тижня проведена інформаційно-роз’яснювальна робота серед  населення Баштанського району:

  • направлено для розміщення на  сайтах громад району – 31 стаття;
  • розповсюджено пам’яток  та  буклетів  – 68;
  • проведено бесід  – 53.

Забезпечено участь спеціалістів Баштанського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області  у 6 спільних рейдах з ГУ Національної поліції України в Миколаївській області з посилення  контролю за реалізацією риби та водних біоресурсів на ринках і в торгівельних мережах.

В ході проведених заходів перевірено документи у підприємців, які реалізують рибу (товаро-транспортні накладні, декларація виробника). За результатами заходів проведено роз’яснювальну роботу щодо вимог ст.20, ст. 22 та ст. 37 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» в частині забезпечення простежуваності та вилучення у встановлених законом випадках харчових продуктів, які перебувають в обігу та можуть спричинити шкідливий вплив на здоров’я  людини та заборони до обігу небезпечних харчових продуктів та відповідність води, що використовується у технологічному процесі, вимогам, встановленим до води питної.

на фото 3 людини в магазині на фото 3 людини в магазині
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux