Миколаївщина: виконання державного моніторингу щодо харчових продуктів рослинного походження
опубліковано 12 вересня 2023 року о 16:35

З метою визначення загального рівня забруднення харчових продуктів небезпечними речовинами, Головним управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області проводиться державний моніторинг харчових продуктів рослинного походження (злакові, овочі та фрукти).

За результатами моніторингу здійснюється збирання, системний аналіз та оцінка щодо безпечності харчових продуктів, зокрема щодо виявлення в харчових продуктах пестицидів, радіонуклідів та забруднюючих речовин.

Протягом 2023 року, станом на 01.09.2023 проведено відбір 678 зразків харчових продуктів рослинного походження в тому числі:

  • 660 – злакові, 
  • 6 – овочі, 
  • 12 – виноград.

За результатами лабораторних досліджень відхилень від норм в харчових продуктах не виявлено.

Робота з даного питання продовжується.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux