Мандри історичними місцями Львівщини
опубліковано 23 квітня 2018 року о 12:51

21-22 квітня 2018 року відбулася екскурсійна поїздка до міста Львова та Львівської області працівників Держпродспоживслужби, організована Профспілкою Держпродспоживслужби.

Екскурсія розпочалася зі знайомства з трьома найцікавішими замками Львівщини, які розташовані в Олеську, Підгірцях та Золочеві – так звана «Золота підкова Львівщини».

Олеський замок  - його вважають однією із найстаріших фортець України часів Київської Русі. Перші історичні згадки про замок сягають ще 1327 року. Стіни цього замку протягом років зберігають свою унікальну історію, таємниці королів та захоплюючі легенди. Тут народився майбутній король Польщі – Ян ІІІ Собєський, за часів правління якого замок отримав статус королівської резиденції. Під час екскурсії співробітники Держпродспоживслужби оглянули інтер’єр замку, де зберігається понад 1500 експонатних одиниць, а також прогулялися мальовничою парковою зоною.

Другий замок популярного туристичного маршруту - Підгорецький замок - однин із найкрасивіших ренесансних палаців Європи. Учасники групи оглянули навколишні території, фасад та костел Воздвиження  святого Йосипа, який був побудований на замовлення Вацлава Пйотра Жевуського у 1752–1766 роках як родова усипальниця. 

Золочівський замок - пам’ятка історії і культури національного значення. Споруда відноситься до неоголландського типу оборонних споруд і належить до пам’яток типу «palazzo in fortezzo», тобто поєднує функції оборони та житла. На території також є Китайський палац, де представлене мистецтво країн Сходу. Співробітники мали змогу оглянути інтер’єри та експозицію замку.

Окремим блоком програми стала пішохідна екскурсія історичним центром Львова. Представники Держпродспоживслужби прогулялися древніми середньовічними вуличками, старими кварталами, знаменитою площею Ринок, «стометрівкою» біля Оперного театру, ознайомилися з ансамблем Вірменського Кварталу з Вірменською катедрою та Будинком Пір року, Чорною кам’яницею; Аптекою-Музеєм, колишнім Домініканським костелом, ансамблем Успенської церкви з вежею Корнякта, колишніми усипальницями родів Боїмів та Кампіанів.

Бонусом для екскурсантів став концерт органної музики у Львівському музеї історії релігії, де використовувався автентичний бароковий орган кінця XVII століття роботи німецького майстра Людвіга Фогеля.

Історичний дух, прекрасні краєвиди, ароматна кава та гостинність Львівщини справили на кожного з учасників незабутні враження!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux