Спеціалістами Львівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області продовжується проведення моніторингових заходів стосовно обігу риби та рибної продукції.
Моніторингові заходи проводяться з метою попередження виникнення негативних наслідків на здоров’я людей та довкілля у зв’язку з техногенною катастрофою, пов’язаною із підривом російськими окупантами дамби Каховської гідроелектростанції, що призвело до значної загибелі водних біоресурсів.
Під час моніторингових заходів з’ясовується походження риби і рибних продуктів, умови зберігання, проводиться роз’яснювальна робота щодо профілактики ботулізму, харчових отруєнь, заборони реалізації продукції із рук на вулицях, площах, у дворах, під’їздах, скверах та в інших невстановлених місцях.
У липні 2023 р. проведено моніторинг 64 суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана із первинним виробництвом, транспортуванням, реалізацією або зберіганням риби та рибної продукції, інших водних живих ресурсів та харчової продукції з них, а також 24 стихійних місць торгівлі. За результатами проведеної роботи фактів продажу заборонених продуктів харчування не виявлено
Держпродспоживслужба рекомендує: