Миколаївська регіональна державна лабораторія Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів є лабораторно-діагностичною установою Головного управління Держпродспоживслужби у Миколаївській області з питань лабораторної діагностики хвороб тварин, птиці, риб, бджіл та оцінки якості і безпеки сировини та продуктів харчування, напоїв, води, кормів і кормових добавок, а також санітарно-гігієнічних досліджень об’єктів державного нагляду.
Відповідно до повноважень, проводить відбір зразків, визначення органолептичних, фізико-хімічних, біохімічних, хіміко-токсикологічних, радіологічних, мікробіологічних, мікологічних, імуноферментних, імунологічних, вірусологічних, гістологічних та паразитологічних показників, молекулярно – генетичні дослідження зразків харчової продукції, сировини тваринного та рослинного походження, кормів, ґрунту, води питної, ставкової, річної, морської, стічних вод, показників навколишнього середовища, патологічного та біологічного матеріалу; вимірювання фізичних параметрів і факторів виробничих приміщень та об´єктів зовнішнього середовища; ветеринарно-санітарна експертиза харчових продуктів та продовольчої сировини.
У лабораторії можна здійснити дослідження:
Миколаївська регіональна державна лабораторія Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в своїй роботі керується основними положеннями Політики з якості, а саме:
Миколаївська регіональна державна лабораторія Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів пропонує:
В планах лабораторії розширення сфери акредитації та отримання уповноваження на проведення фіто-санітарної експертизи (аналізів).