Контроль якості молока – актуальне завдання Держпродспоживслужби та її територіальних органів
опубліковано 29 травня 2024 року о 15:13

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін та начальник відділу Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Анатолій Гамза провели експертну зустріч «Контроль якості молока».

У експертній зустрічі взяли участь 45 фахівців, серед яких – представники громадськості та професійних організацій, експерти, науковці.

За словами Сергія Захаріна, керівництво Держпродспоживслужби приділяє значну увагу контролю якості молока та молочної продукції - проводитися постійна взаємодія з міжнародними організаціями та провідними українськими науковими установами з метою впровадження сучасних підходів для забезпечення безпечності та окремих показників якості молока і молочних продуктів. В робочому порядку проводяться зустрічі з представниками профільних організацій та молокопереробних підприємств.

Під час зустрічі було обговорено деякі стандартні операційні процедури щодо порядку дій державних інспекторів та державних ветеринарних інспекторів у сфері контролю якості молока.

Анатолій Гамза зробив відповідну презентацію, а також дав відповіді на численні запитання учасників експертної зустрічі.

Експертна зустріч проведена в рамках Тижня Відкритого Уряду, який проводиться у країнах – учасницях міжнародної Ініціативи “Партнерство «Відкритий Уряд” з 27 по 31 травня. Мета таких заходів – розвиток демократії, підвищення рівня відкритості і прозорості врядування, налагодження співпраці з представниками громадськості, удосконалення механізмів міжсекторальної взаємодії та ін.

«Держпродспоживслужба та її територіальні органи беруть активну участь у заходах з нагоди Тижня Відкритого Уряду. Ми націлені на підтримку власної прозорості та відкритості, активну роботу з громадськістю, впровадженню кращих практик адміністрування тощо. Контроль якості молока – актуальне завдання Держпродспоживслужби та її територіальних органів. А також – всіх практичних фахівців, які задіяні в процесі контролю виробництва, транспортування та зберігання молока та молочної продукції. Під час експертної зустрічі було поставлено багато цікавих запитань, з яких ми зрозуміли, що всі фахівці розуміють актуальність і значущість проблематики контролю якості молока», – зазначив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux