Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін та начальник відділу Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Анатолій Гамза провели експертну зустріч «Контроль якості молока».
У експертній зустрічі взяли участь 45 фахівців, серед яких – представники громадськості та професійних організацій, експерти, науковці.
За словами Сергія Захаріна, керівництво Держпродспоживслужби приділяє значну увагу контролю якості молока та молочної продукції - проводитися постійна взаємодія з міжнародними організаціями та провідними українськими науковими установами з метою впровадження сучасних підходів для забезпечення безпечності та окремих показників якості молока і молочних продуктів. В робочому порядку проводяться зустрічі з представниками профільних організацій та молокопереробних підприємств.
Під час зустрічі було обговорено деякі стандартні операційні процедури щодо порядку дій державних інспекторів та державних ветеринарних інспекторів у сфері контролю якості молока.
Анатолій Гамза зробив відповідну презентацію, а також дав відповіді на численні запитання учасників експертної зустрічі.
Експертна зустріч проведена в рамках Тижня Відкритого Уряду, який проводиться у країнах – учасницях міжнародної Ініціативи “Партнерство «Відкритий Уряд” з 27 по 31 травня. Мета таких заходів – розвиток демократії, підвищення рівня відкритості і прозорості врядування, налагодження співпраці з представниками громадськості, удосконалення механізмів міжсекторальної взаємодії та ін.
«Держпродспоживслужба та її територіальні органи беруть активну участь у заходах з нагоди Тижня Відкритого Уряду. Ми націлені на підтримку власної прозорості та відкритості, активну роботу з громадськістю, впровадженню кращих практик адміністрування тощо. Контроль якості молока – актуальне завдання Держпродспоживслужби та її територіальних органів. А також – всіх практичних фахівців, які задіяні в процесі контролю виробництва, транспортування та зберігання молока та молочної продукції. Під час експертної зустрічі було поставлено багато цікавих запитань, з яких ми зрозуміли, що всі фахівці розуміють актуальність і значущість проблематики контролю якості молока», – зазначив Сергій Захарін.