За дорученням начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, Андрія Якимчука, повідомляємо, що протягом лютого 2025 року спеціалістами Вінницького районного управління було проведено комісійні обстеження 24 закладів освіти на території Стрижавської, Літинської, Погребищенської, Оратівської, Немирівської та Липовецької громад.
При перевірках акцент було зроблено на дотриманні технологій приготування страв, запобіганні перехресного забруднення під час технологічних процесів, суворому виконанні вимог Постанови КМУ від 24.03.2021 №305 щодо складання примірних чотиритжневих сезонних меню, веденні обов’язкової документації з організації харчування, а також дотриманні норм споживання основних груп харчових продуктів. Окрім цього, із співробітниками харчоблоків, медичними працівниками та відповідальними особами проведено бесіди з питань профілактики харчових отруєнь, основ організації харчування в закладах освіти та дотримання законодавчих вимог при організації харчування і виховного процесу.
Результати перевірок сприятимуть підвищенню якості харчування в навчальних закладах.