Колегія за підсумками діяльності Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області у 2023 році
опубліковано 01 березня 2024 року о 16:48

Сьогодні у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Житомирській області відбулось засідання колегії за підсумками діяльності Служби у 2023 році.

Відкрив засідання  керівник Головного управління Олександр Шпита, ознайомивши учасників колегії з питаннями порядку денного. З вітальним словом до учасників колегії звернувся Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Ткачук, який долучився до заходу в онлайн-режимі. Також зі словами вдячності за співпрацю і взаємодію та  подальше її поглиблення у перспективі, звернувся до учасників колегії заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віктор Градівський.

Учасники колегії проаналізували діяльність служби у 2023 році у сферах безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, проаналізували результативність роботи Житомирської регіональної лабораторії Держпродспоживслужби, Житомирської обласної лікарні ветеринарної медицини та їх структурних підрозділів. Зокрема, визначено, що консолідація зусиль у щоденній праці спеціалістів галузі  ветеринарної медицини Головного управління, спеціалістів лабораторної мережі та лікарень ветеринарної медицини дозволяє зберегти на сьогодні стабільну та керовану епізоотичну ситуацію на Житомирщині.

Під час колегії було розглянуто стан реалізації державної політики у сферах карантину, захисту рослин, насінництва та розсадництва, а також проведено аналіз діяльності ДУ «Житомирська обласна фітосанітарна лабораторія».

Проаналізовано роботу Держпродспоживслужби в питаннях державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства у минулому році. Епідситуація в області минулоріч також характеризувалась як стабільна та керована. Окрім оперативного реагування на загрози у сфері громадського здоров′я, пов’язані з негативними факторами середовища життєдіяльності, – одним з пріоритетних завдань на 2024 рік визначено продовження роботи по реалізації заходів Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі та організація здорового та безпечного харчування дітей.

Крім того, були підбиті підсумки роботи з питань державного нагляду за дотриманням законодавства про захист прав споживачів, дотримання законодавства в сфері реклами, метрологічного та ринкового нагляду та з питань здійснення державного нагляду у сфері державних регульованих цін. За звітний період спеціалістами управління опрацьовано 363 звернення споживачів, надано 740 консультацій, упродовж минулого року спеціалістами проводилась посилена просвітницька діяльність, спрямована на підвищення рівня поінформованості населення у сфері захисту споживачів.

Зі словами вдячності до учасників колегії звернувся очільник Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Володимир Лазарчук, та висловив бажання до співпраці в частині обміну досвідом у сфері лабораторного контролю безпечності харчових продуктів та епізоотичного благополуччя тварин.

У рамках колегії було окреслено основні завдання та пріоритети на 2024 рік, серед яких :

  • забезпечення  епізоотичного, фітосанітарного та санітарно-епідемічного благополуччя Житомирщини;
  • максимальне сприяння захисту прав та інтересів споживача.

За результатами колегії, робота Держпродспоживслужби визнана задовільною.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux