Кіровоградщина: забезпечення повітряно-теплового режиму - одна з вимог до функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб
опубліковано 20 січня 2023 року о 11:24

З жовтня 2022 року спеціалісти Держпродспоживслужби Кіровоградської області розпочали моніторинг за дотриманням повітряно-теплового режиму в місцях тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Метою моніторингу є своєчасне виявлення проблемних питань щодо забезпечення належного температурного режиму, вжиття заходів при порушеннях та дотримання протиепідемічних вимог з профілактики коронавірусної хвороби та ГРВІ.

Про це повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Ігор Бойчук під час засідання Координаційної ради з питань ВПО.

Наразі для організації проживання ВПО в області задіяні заклади освіти, охорони здоров’я, соціальної сфери та інші. З початку опалювального сезону спеціалісти Держпродспоживслужби обстежили 96 таких місць.

З огляду на стан мікроклімату приміщень було зафіксовано порушення температурного режиму в жовтні 2022 року в 13 місцях компактного проживання ВПО (Олександрійський район) у зв’язку зі зниженням температури повітря до початку опалювального сезону. До того ж в листопаді та грудні температура в приміщеннях була нижче нормативного показника внаслідок аварійних ситуацій на теплотрасі та призупинення роботи котельні.

У зв’язку з надзвичайною ситуацією по всій території України 24-25 листопада 2022 року фіксувалися порушення повітряно-теплового режиму на території Олександрійського та Голованівського районів. В цей період використовувалися теплі ковдри, одяг, електрообігрівачі в межах дозволеного ліміту. Для налагодження теплопостачання та створення комфортних умов для проживання ВПО одна з громад Кропивницького району, не очікуючи порушень температурного режиму, прийняла рішення про придбання теплогенераторів.

Незважаючи на погодинні та аварійні відключення електроенергії в області з початку 2023 року в місцях тимчасового проживання ВПО порушення повітряно-теплового режиму не фіксувались.

Слід зазначити, що питання облаштування місць компактного проживання ВПО, вивчення проблемних питань та шляхів їх вирішення перебуває на постійному контролі громад. Зі свого боку спеціалісти Держпродспоживслужби Кіровоградської області спільно з органами місцевого самоврядування продовжують здійснювати обстеження місць компактного проживання ВПО та моніторинг за дотриманням повітряно-теплового режиму до завершення опалювального сезону.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux