Кіровоградщина: у Голованівському районі оздоровлення та відпочинок дітей пройшли під контролем фахівців Держпродспоживслужби
опубліковано 12 серпня 2024 року о 14:27

В період воєнного стану в країні організація відпочинку і оздоровлення дітей набуває особливого значення, адже ми повинні дбати про майбутнє нашої держави. Для того, щоб діти отримали якісний відпочинок та оздоровлення, насамперед потрібно забезпечити стабільну санітарну та епідемічну ситуацію, запобігти виникненню масових харчових отруєнь, інфекційних та неінфекційних захворювань.

На території Голованівського району Кіровоградської області впродовж літнього періоду 2024 року функціонувало 2 табори: в селищі Новархангельськ та у Гайворонській громаді.

Спеціалісти Держпродспоживслужби в Кіровоградській області спільно з представниками органів місцевого самоврядування та в присутності керівників закладів здійснювали комісійні обстеження закладів. Особливу увагу звертали на стан водопостачання та забезпечення питною водою, дотримання правил особистої гігієни працівниками та дітьми, умови зберігання харчових продуктів та технологію приготування їжі.

В одному із дитячих оздоровчих таборів, що розрахований на 360 дітей, має огороджену, благоустроєну, зоновану територію, водозабезпечення здійснюється від власної артезіанської свердловини. Фахівцями Держпродспоживслужби було погоджено меню, є в наявності технологічні карти на готові страви. З урахуванням можливих відключень електроенергії табір був забезпечений двома генераторами на харчоблоки для забезпечення роботи кухонного та холодильного обладнання.

Що стосується роботи військово-патріотичного наметового табору, діти розміщувались у наметах місткістю 2-3 особи однієї статі. Наметове містечко забезпечене бутильованою питною водою промислового виробництва з наявним сертифікатом, облаштовано санітарно-побутову зону (душові, умивальники, туалети). Також забезпечено наявність та готовність медичного блоку з медикаментами та медичним обладнанням, необхідним для надання першої долікарської допомоги, організовано цілодобове чергування медичних сестер. Також організація харчування, приготування страв відбувалося на харчоблоці навчального закладу, після чого здійснювали підвіз готових страв. Вживання швидкопсувних харчових продуктів та продуктів домашнього виготовлення не допускалося. Для збору твердих побутових відходів та їх подальшої утилізації відведено місце, де встановлено контейнер.

Серед учасників військово-патріотичного наметового табору проведено інформаційну роботу з питань профілактики гострих кишкових інфекції, харчових отруєнь, отруєнь дикорослими грибами та ягодами, дотримання протиепідемічних заходів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux