Кіровоградщина: підприємцям Голованівська розповіли про основні правила торгівлі та надання послуг
опубліковано 22 травня 2023 року о 16:28

З метою надання консультацій громадянам та суб’єктам господарювання щодо законодавства про захист прав споживачів фахівці управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Держпродспоживслужби в Кіровоградській області спільно з начальником Голованівського районного управління Радієм Коломійчуком провели виїзний навчальний семінар із суб’єктами господарювання в смт. Голованівськ. До заходу також долучився в.о. голови Голованівської районної військової адміністрації Михайло Копієвський.

Перед присутніми виступила начальник управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Віра Сухопарова, яка зосередила увагу підприємців на суттєвих змінах, які набув Закон України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення» в частині заборон щодо куріння, вживання та використання пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, трав’яних виробів для куріння, тютюнових виробів, кальянів, електронних сигарет та предметів пов’язаних з їх вживанням. Окремо, зупинилась на визначені громадських міст де заборонено куріння та на штрафних санкціях які передбачені цим Законом за порушення його вимог. Крім цього, доповідач розповіла щодо рекламування товарів державною мовою та незаконного використання в рекламі різноманітних товарів тематики Збройних сил України, оборони України та інших знакових символів, які стосуються відбиття російської агресії.

Головний спеціаліст відділу контролю у сфері торгівлі, робіт та послуг управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Галина Рубан поінформувала підприємців про дотримання вимог законодавства щодо надання інформації про продукцію державною мовою, особливостей реалізації складної побутової техніки, додержання вимог законодавства щодо розповсюдження пластикових пакетів.

На особливостях здійснення державного ринкового нагляду та вимогах щодо оформлення маркування до товару та супровідних документів до них зосередила увагу Ольга Політанська, головний спеціаліст відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

на малюнку - учасники заходу на малюнку - учасники заходу
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux