Кіровоградщина: підготовка до нового навчального року на контролі Держпродспоживслужби
опубліковано 28 серпня 2024 року о 14:48

Спеціалісти Кропивницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області спільно з представниками управління освіти Кропивницької міської ради провели нараду з питань підготовки закладів освіти міста Кропивницького до нового 2024/2025 навчального року.

У заході взяли участь заступники директорів з навчально-виховної роботи, які відповідальні за організацію харчування та медичні працівники закладів освіти.

В ході виступів фахівці Кропивницького районного управління зазначили, що важливо не допустити епідемічних ускладнень серед учасників освітнього процесу, зокрема з інфекційної та неінфекційної захворюваності. Також серед пріоритетних завдань залишається організація харчування в закладах освіти.

Відтак, щорічно спеціалісти Кропивницького районного управління беруть участь у роботі комісій з визначення стану готовності закладів освіти щодо можливості їхнього функціонування у новому навчальному році. Під час таких комісійних обстежень особлива увага звертається на дотримання санітарно-гігієнічних вимог на харчоблоці, у класних кімнатах, укриттях та інших приміщеннях (їх облаштування, утримання та обладнання; наявність умов для протиепідемічного та дезінфекційного режимів; забезпечення закладів питною водою, що відповідає вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною»; забезпечення належного освітлення, вентиляції, мікроклімату; належний матеріально-технічний стан харчоблоків; створення умов для дотримання правил особистої гігієни учасників освітнього процесу тощо).

Доповідачі наголосили, що до роботи в закладі освіти допускаються працівники, які своєчасно пройшли обов’язковий медичний огляд.

Учасники наради також обговорили оновлення форми організації харчування та питання профілактики харчових отруєнь, кишкових інфекцій у дитячих організованих колективах. Організація харчування у закладах освіти, показники безпечності та якості харчових продуктів, умови харчування та меню повинні відповідати вимогам, визначеним державними медико-санітарними нормативами та правилами, зокрема це дотримання встановлених вимог МОЗ, постанови КМУ від 24.03.2021 № 305.

А враховуючи, що в Україні триває реформа шкільного харчування необхідне дотримання заходів, передбачених Стратегією реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року, з максимальним наближенням до принципів здорового харчування та рекомендацій МОЗ.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux