Кіровоградщина: на території області тривають навчальні семінари для підприємців
опубліковано 18 травня 2023 року о 09:50

Представники управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Держпродспоживслужби в Кіровоградській області разом зі спеціалістами Кропивницького районного управління Держпродспоживслужби провели виїзні навчальні семінари із суб’єктами господарювання на території Кропивницького району. Зокрема минулого тижня зустрічі відбулися з підприємцями м. Долинська, а також Новгородківської та Первозванівської територіальних громад.

Під час зустрічей начальник управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Віра Сухопарова зосередила увагу підприємців на суттєвих змінах в Законі України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення» в частині заборони куріння, вживання та використання пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, трав’яних виробів для куріння, тютюнових виробів, кальянів, електронних сигарет та предметів, пов’язаних з їх вживанням. Окремо доповідач зупинилася на визначенні громадських місць, де заборонено куріння, та на штрафних санкціях, які передбачені за порушення вимог Закону.

Також мова йшла про необхідність використання державної мови для рекламування товарів та заборону використання в рекламі різноманітних товарів тематики Збройних сил України, оборони України та інших знакових символів, які стосуються відбиття російської агресії.

Про дотримання вимог законодавства щодо надання інформації про продукцію державною мовою, особливостей реалізації складної побутової техніки, додержання вимог законодавства щодо розповсюдження пластикових пакетів підприємців поінформували начальник відділу контролю у сфері торгівлі, робіт та послуг Лілія Буднікова та головний спеціаліст відділу Галина Рубан.

На особливостях здійснення державного ринкового нагляду та вимогах щодо оформлення маркування до товару та супровідних документів до них зосередили увагу присутніх начальник відділу ринкового та метрологічного нагляду Сергій Горовой та головний спеціаліст відділу Наталія Лампіцька.

До зустрічей долучилися Інна Арсірій, фахівці відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Кропивницького районного управління Держпродспоживслужби Інна Арсірій та Галина Цуркан, які висвітлили питання потреби у зменшенні вживання тютюнових виробів та акцентували на негативних наслідках цієї шкідливої звички для здоров’я громадян.

на малюнку - учасники заходу на малюнку - учасники заходу на малюнку - учасники заходу
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux