Кіровоградщина: фахівці Держпродспоживслужби в Олександрійському районі підсумували результати роботи за І півріччя
опубліковано 26 липня 2023 року о 09:18

Під головуванням начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Ігоря Бойчука відбулася нарада Олександрійського районного управління, на якій підбили підсумки діяльності в першому півріччі поточного року та визначили завдання на наступний період. До зібрання долучилися керівник Олександрійського районного управління Олександр Сіленко, начальник Олександрійської районної державної лікарні ветеринарної медицини Станіслав Лум’яник, директор Олександрійської міжрайонної державної лабораторії Держпродспоживслужби Ольга Бондаренко, а також працівники структурних підрозділів районного управління та ветлікарні.

Основні питання, яких торкнулися на нараді, стосувалися забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, в тому числі обстеження об’єктів водопостачання, епізоотичного стану району, здійснення заходів державного контролю в сферах безпечності харчових продуктів, ветеринарної медицини та санітарного законодавства.

Зокрема за звітний період фахівці Олександрійського районного управління Держпродспоживслужби в області провели 553 перевірки та комісійні обстеження у сфері санітарного законодавства, порушення встановили при 122. Також здійснено 61 обстеження об’єктів водопостачання.

Задля організації якісного та безпечного харчування вихованців закладів освіти фахівці розглянули 157 примірних меню. З них 53 не було погоджено через недотримання вимог при складанні меню.

Водночас у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини здійснено 41 позаплановий захід державного нагляду (контролю). За результатами перевірок державні інспектори склали 5 приписів про необхідність усунути виявлені порушення (у сфері безпечності харчових продуктів – 4, у сфері ветеринарної медицини – 1).

Також за порушення чинного законодавства при поводженні з харчовою продукцією було складено один протокол та винесено одну постанову, до одного суб’єкта господарювання застосовано штрафні санкції на суму 33 500 грн. Окрім цього, з метою усунення порушень, виявлених у ході перевірки, було тимчасово призупинено роботу закладу громадського харчування в м. Олександрія (доставка готових страв - піца, суші).

За результатами обговорення учасники наради визначили пріоритетні завдання на ІІ півріччя поточного року.

на фото - учасники заходу на фото - учасники заходу на фото - учасники заходу на фото - учасники заходу
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux