Кіровоградщина в «жовтій» зоні небезпеки щодо COVID-19, однак посилення карантину можливе вже найближчим часом
опубліковано 03 листопада 2021 року о 13:56

Завдяки злагодженій роботі фахівців Держпродспоживслужби, направленій на попередження COVID-19, Кіровоградщина не перетинає межі рівня захворюваності. Водночас щоденно кількість інфікованих збільшується, а на об’єктах все ще фіксуються порушення карантинного режиму. Тож наразі головне завдання - посилити контроль за ситуацією та ще активніше консультувати представників закладів та установ щодо того, як безпечно організувати діяльність в період карантину та переваги вакцинування. Особливо це стосується закладів торгівлі, агропродовольчих ринків, закладів освіти, громадського харчування.

Про це йшла мова під час онлайн-наради першого заступника начальника Держпродспоживслужби в області Андрія Багрія з районними та міськими управліннями і відділами Служби. На зібранні виступили начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Олена Черненко та заступник начальника управління Галина Сабадаш.

Учасники наради обговорили питання щодо посилення контролю за дотриманням маскового режиму в громадських місцях, вимог до роботи закладів торгівлі, надання послуг, навчальних закладів, спортивних та фітнес-клубів, інших об’єктів. Також зроблено акцент на пом’якшенні протиепідемічних заходів у суб’єктів господарювання, працівники яких 100% вакциновані, відповідно до постанови Кабміну №1236.

Щоденний контроль за дотриманням протиепідемічних обмежень на території області, установлених відповідно до «жовтого» рівня епідемічної небезпеки, здійснюють фахівці Держпродспоживслужби та Нацполіції. Так, з початку поточного року спеціалісти Держпродспоживслужби Кіровоградщини здійснили 42 942 обстеження закладів на дотримання вимог постанов Кабміну та Головного державного санітарного лікаря України, порушення виявили при 5 434 обстеженнях (12,6%). За порушення протиепідемічних вимог на суб’єктів господарювання складено 526 протоколів про адміністративне правопорушення та надано 5 434 попередження.

Заходи контролю за дотриманням протиепідемічних вимог на території області продовжуються. Відповідно до вимог пункту 36 постанови Кабміну від 09 грудня 2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» на Держпродспоживслужбу покладено контроль за дотриманням санітарного законодавства і здійсненням протиепідемічних заходів закладами дошкільної освіти, закладами громадського харчування, фізичної культури та спорту, ринками, закладами, що надають послуги з розміщення, об’єктами торгівлі продовольчими та непродовольчими групами товарів тощо.

Закликаємо всіх громадян та суб’єктів господарювання до обов’язкового виконання протиепідемічних вимог під час карантину та нагадуємо про адміністративну відповідальність за ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux