Хижаки теж страждають через війну і шукають прихисток за кордоном - Північна міжрегіональна Держпродспоживслужба на кордоні
опубліковано 29 липня 2024 року о 17:41

Війна росії проти Україні змінила життя не лише кожного українця, але й поставила під загрозу незліченну кількість тварин.  Внаслідок бойових дій та постійних бомбардувань з боку російських військ знищуються цінні природні території, помирає велика кількість тварин, які знаходяться в зоопарках, заповідниках або в покинутих домівках, знищуються умови для належного проживання тварин як у дикій природі, так і спеціалізованих місцях. Через обстріли та спричинений ними стрес гинуть тварини в зоопарках, що знаходяться під окупацією чи в зоні бойових дій.

Із початком повномасштабного вторгнення евакуацією тварин із прифронтових районів займаються різні зоозахисні рухи України та безліч небайдужих волонтерівДуже часто й самі військові передають поранених тварин, просять їх вилікувати, забрати, знайти їм нові домівки.

Прихистком для багатьох хвостатих і пернатих, які потребують допомоги, стають різні притулки та хаби. Під час війни вони ще й функціонують як евакуаційні центри, звідки врятованих тварин після лікування вивозять за кордон, подалі від військових дій.

Так, 16.07.2024 відділом прикордонного інспекційного контролю “Бориспіль” Управління державного контролю на кордоні Північного міжрегіонального головного управління Держпродспоживслужби на державному кордоні здійснено державний ветеринарно-санітарний контроль, ідентифікацію та клінічний огляд 2  африканських левів, які пройшли реабілітацію в одному із евакуаційних центрів України, та прямували до Бельгії та Великобританії, де волонтери їм знайшли постійне місце у природних фондах з великими вольєрами, гарними умовами та професійним доглядом. Також державним ветеринарним інспектором було підтверджено відповідність умов перевезення та супровідних документів.

Сьогодні зоозахист в Україні як ніколи потребує якнайширшого розголосу та допомоги усіх небайдужих до долі тварин. Загальновідомо, що національний та міжнародний захист прав тварин є відображенням морально-етичної ідеології суспільства та показує рівень його розвитку. Не будьмо байдужими!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux