Спеціалісти відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Хмельницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області провели зустріч з відділами освіти Городоччини та Летичівщини, з метою забезпечення організації безпечного, повноцінного, збалансованого харчування та недопущення харчових отруєнь дітей в закладах загальної середньої освіти у 2025 році та дотримання вимог законодавства при укладанні угод та проведення тендерів щодо постачання харчових продуктів в освітні заклади.
Під час зустрічі обговорено окремі статті Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та пункти Інструкції з організації харчування дітей. Спеціалісти наголосили, що продукти та сировина повинні надходити до закладів освіти лише за наявності супровідних документів та з дотриманням усіх відповідних процедур. Водії автотранспорту та особи, що супроводжують продукти, повинні мати при собі особову медичну книжку з результатами проходження обов’язкових медичних оглядів, а також повинні мати санітарний одяг (халат, рукавиці, одноразові маски та антисептичні засоби).
Крім того, звернули увагу присутніх на дотримання санітарно-гігієнічних вимог під час постачання продуктів харчування, обсяг та частоту завозів продуктів харчування та продовольчої сировини, необхідних документів, що повинні бути у постачальника.
Особлива увага під час заходу була приділена режиму роботи під час вимкнення світла, адже тривале вимкнення світла може призвести до псування продуктів та до спалахів харчових отруєнь.