10 січня 2025 року спеціалісти відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Шепетівського районного управління взяли участь в семінарі-практикумі «Міфи та реальність здорового харчування в закладах освіти», організований для працівників харчоблоків, медичних працівників, відповідальних за організацію харчування, керівників закладів освіти Грицівської громади на базі Великошкарівської початкової школи Грицівської селищної ради.
Метою семінару-практикуму були такі питання: підвищення теоретичного та практичного рівня знань працівників харчоблоків, вдосконалення знань щодо впровадження системи НАССР, формування практичних умінь та навичок планування меню здорового харчування, дотримання санітарно-гігієнічних правил в закладах освіти.
В кінці програми семінару-практикуму відбулося практичне заняття – майстерка приготування страви із кисломолочного сиру.
Семінар-практикум став платформою для обміну досвідом та обговорення важливих питань щодо реформи системи харчування в закладах освіти, зокрема – від норм споживання, технологічних процесів, підходу до закупівлі продуктів, послуг харчування та обладнання харчоблоків до поведінкових аспектів і суспільного сприйняття та розуміння здорового харчування й корисних харчових звичок.