Не зважаючи на постійні обстріли, Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області тримає на контролі санітарно-епідемічне благополуччя населення Херсонської області.
З метою попередження захворюваності населення на інфекційні хвороби Херсонським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області було проведено відбір проб води в "найгарячіших" точках м. Херсону, а саме в районі Корабельного. І
Після надходження інформації про результати лабораторного контролю показників епідемічної безпеки, санітарно-токсикологічних показників до Головного управління Держпродспоживслужби області і у випадку незадовільних показників будуть вжиті необхідні комплексні заходи.
Нагадуємо, щоб знизити ризик виникнення інфекційних захворювань, дотримуйтеся таких правил:
- Для пиття, приготування їжі та особистої гігієни використовуйте питну воду з централізованих джерел водопостачання або фасовану бутильовану воду промислового виготовлення, привізну воду використовуйте після додаткового кип’ятіння.
- Воду для господарських потреб беріть тільки з перевірених джерел. Річка чи криниця на подвір’ї більше не є перевіреними джерелами води. Як і водопровід, призначений для технічних цілей. Наполегливо просимо утриматися від купання у відкритих водоймах! Не використовуйте забруднену воду навіть для господарських потреб!
- Кип’ятіть або дезінфікуйте в інший спосіб воду, взяту для пиття, миття фруктів, ягід чи посуду. Проте пам’ятайте, що кип’ятіння не позбавляє воду хімічного забруднення!
- У жодному разі не купуйте продукти харчування у місцях несанкціонованої торгівлі та на стихійних ринках (насамперед рибу! та продукти домашнього виготовлення, консервацію!) Взагалі наразі краще утриматися від споживання будь-якої риби, особливо у жодному разі не здійснювати вилов риби у забруднених водоймах, а також не можна збирати мертву рибу в місцях, де відбувається її мор. Жоден вид приготування і жодна термічна обробка не може зробити таку рибу безпечною до вживання!
- Заборонено вживати продукти, які були підтоплені водою. Позбудьтесь усіх таких продуктів, зокрема консервації, яка була затоплена водою та була пошкоджена.
- Для харчування використовуйте лише продукти гарантованої якості. Під час приготування їжі обов’язково застосовуйте термообробку (варіння, смаження, запікання). Овочі та фрукти ретельно мийте кип’яченою водою.
- Дотримуйтесь елементарних правил особистої гігієни: перед вживанням їжі, під час обробки харчових продуктів чи після відвідування туалету обов’язково ретельно мийте руки з милом.
- Не використовуйте одяг, що був забруднений при підтопленні без попереднього прання та дезінфекції.
- Усе майно, що було затопленим, підлягає дезінфекції.
У разі підозри на захворювання чи при появі будь-яких симптомів інфекції – терміново зверніться за медичною допомогою!
Від цього залежить ваше здоров’я та життя, а також ваших близьких!