Херсонщина: проведено відбір проб води в районі Корабельний міста
опубліковано 12 вересня 2023 року о 15:43

Не зважаючи на постійні обстріли, Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області тримає на контролі санітарно-епідемічне благополуччя населення Херсонської області.

З метою попередження захворюваності населення на інфекційні хвороби Херсонським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області  було проведено відбір проб води в "найгарячіших" точках м. Херсону, а саме в районі Корабельного. І

Після надходження інформації про результати лабораторного контролю показників епідемічної безпеки, санітарно-токсикологічних показників  до Головного управління Держпродспоживслужби області і у випадку незадовільних показників будуть вжиті необхідні комплексні заходи.

Нагадуємо, щоб знизити ризик виникнення інфекційних захворювань, дотримуйтеся таких правил:

  1. Для пиття, приготування їжі та особистої гігієни використовуйте питну воду з централізованих джерел водопостачання або фасовану бутильовану воду промислового виготовлення, привізну воду використовуйте після додаткового кип’ятіння.
  2. Воду для господарських потреб беріть тільки з перевірених джерел. Річка чи криниця на подвір’ї більше не є перевіреними джерелами води. Як і водопровід, призначений для технічних цілей. Наполегливо просимо утриматися від купання у відкритих водоймах! Не використовуйте забруднену воду навіть для господарських потреб!
  3. Кип’ятіть або дезінфікуйте в інший спосіб воду, взяту для пиття, миття фруктів, ягід чи посуду. Проте пам’ятайте, що кип’ятіння не позбавляє воду хімічного забруднення!
  4. У жодному разі не купуйте продукти харчування у місцях несанкціонованої торгівлі та на стихійних ринках (насамперед рибу! та продукти домашнього виготовлення, консервацію!) Взагалі наразі краще утриматися від споживання будь-якої риби, особливо у жодному разі не здійснювати вилов риби у забруднених водоймах, а також не можна збирати мертву рибу в місцях, де відбувається її мор. Жоден вид приготування і жодна термічна обробка не може зробити таку рибу безпечною до вживання!
  5. Заборонено вживати продукти, які були підтоплені водою. Позбудьтесь усіх таких продуктів, зокрема консервації, яка була затоплена водою та була пошкоджена.
  6. Для харчування використовуйте лише продукти гарантованої якості. Під час приготування їжі обов’язково застосовуйте термообробку (варіння, смаження, запікання). Овочі та фрукти ретельно мийте кип’яченою водою.
  7. Дотримуйтесь елементарних правил особистої гігієни: перед вживанням їжі, під час обробки харчових продуктів чи після відвідування туалету обов’язково ретельно мийте руки з милом.
  8. Не використовуйте одяг, що був забруднений при підтопленні без попереднього прання та дезінфекції.
  9. Усе майно, що було затопленим, підлягає дезінфекції.

У разі підозри на захворювання чи при появі будь-яких симптомів інфекції – терміново зверніться за медичною допомогою!

Від цього залежить ваше здоров’я та життя, а також ваших близьких!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux