У приміщенні Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області під керівництвом начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області Дениса Бакумова проведено нараду щодо підсумків роботи у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини за І півріччя 2025 року.
У нараді взяли участь фахівці Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, керівники структурних підрозділів та державних установ ветеринарної медицини, які підпорядковані Головному управлінню Держпродспоживслужби в Харківській області та їх структурних підрозділів, а також у нараді взяв участь керівник Харківської філії ДП “Агентство ідентифікації та реєстрації тварин”.
На нараді було підбито підсумки виконання Плану протиепізоотичних заходів з основних інфекційних та паразитарних хвороб за І півріччя 2025 року, розглянуто питання щодо стану ідентифікації тварин на території Харківської області, дотримання нормативно-правових актів під час оформлення та видачі ветеринарних документів, здійснення заходів державного контролю за дотриманням законодавства з питань безпечності харчових продуктів та кормів, ветеринарної медицини, у тому числі відбору зразків для цілей державного контролю та розгляду звернень громадян. Окремо розглянуто питання щодо забезпечення державного контролю офіційними лікарями та уповноваженими ветеринарами на підприємствах Харківської області.
За результатами проведеної наради керівникам структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області та державних установ ветеринарної медицини були поставленні завдання щодо посилення проведення протиепізоотичних заходів з профілактики інфекційних хвороб тварин на території Харківської області та забезпечення виконання в повному обсязі плану протиепізоотичних заходів у 2025 році, активізації заходів з ідентифікації та реєстрації тварин, приведення Єдиного державного реєстру тварин до фактично наявного поголів’я тварин, посилення державного контролю при проведенні позапланових заходів у сфері безпечності харчових продуктів, кормів та ветеринарної медицини, у тому числі посилення контролю офіційними ветеринарними лікарями на бійнях та м’ясопереробних підприємствах.